Ваш видобувний бізнес постраждав від нападу РФ? Допоможе Mining Front

Ваш видобувний бізнес постраждав від нападу РФ? Допоможе Mining Front

Видобувний бізнес, який постраждав від нападу РФ на Україну, запрошують звернутися по допомогу до ініціативи Mining Front (Видобувний Фронт). Mining Front започаткувала Національна асоціація добувної промисловості України (НАДПУ) у партнерстві з Austrian Association For Integration.

Мета проєкту Mining Front – надання донорської фінансової та матеріальної допомоги українським добувним підприємствам, які постраждали внаслідок бойових дій у ході агресивної війни РФ проти України. Передбачається, що допомогу можуть надати міжнародні сервісні і добувні компанії та фінансові інституції. Консолідовані кошти будуть спрямовані на відновлення видобувної інфраструктури.

«Наша Асоціація – це недержавне неприбуткове об’єднання власників спецдозволів на користування надрами та дослідних підприємств у галузі вивчення, видобування та переробки корисних копалин. Ми є членом громадських рад при Міндовкілля та Держгеонадрах, включені до European Raw Materials Alliance та Transparency Register при Європейському Союзі. Асоціація з самого початку своєї діяльності послідовно відстоює інтереси всієї нашої галузі, тому цим листом ми сьогодні звертаємося до кожного надрокористувача, аби разом змінювати її на краще. З початком війни величезна кількість добувних підприємств не можуть виконувати свою роботу через нестачу обладнання та його понівечення внаслідок обстрілів. Саме тому за підтримки австрійської неурядової організації Austrian Association for Integration ми створили спеціальний проєкт Mining front – для допомоги надрокористувачам, постраждалим в ході війни. Проект має на меті організувати збір донорської допомоги з різних країн світу, опрацювання запитів про потреби підприємств, логістику до державного кордону та по території нашої держави. Допомогу можуть отримати надрокористувачі з усієї України, діяльність яких була призупинена або опинилася під загрозою внаслідок обстрілів російськими військами. Mining front зможе допомогти з фінансуванням, обладнання, пальним і доставкою обладнання до реципієнта. Для подання запиту на отримання допомоги необхідно заповнити спеціальну форму для реципієнта на сторінці офіційного сайті проєкту: https://mining-front.com/form/recipient. Запрошуємо до співпраці та маємо сподівання, що проєкт Mining front допоможе розв’язати проблеми надрокористувачів. Адже функціонуюча сьогодні добувна галузь – це в майбутньому робочі місця, власна сировина для економіки і наповнення бюджетів різних рівнів», – заявила Виконавча директорка НАДПУ Ксенія Оринчак.

Як раніше писав GMK Center, серед донорів Mining Front є швейцарські та німецькі компанії, проте наразі вони не називатимуть себе публічно – можливо, це станеться після перемоги України. На допомогу можуть претендувати абсолютно всі добувні підприємства України, які постраждали внаслідок війни, чиє функціонування під загрозою або які вже зупинилися. У рамках проєкту їх не ділять за категоріями – газові, металургійні або вугільні.