Денис Шмигаль: Росія атакує українські обʼєкти газовидобування

Денис Шмигаль: Росія атакує українські обʼєкти газовидобування
Фото: КМУ

Держава-агресор Російська Федерація завдає ударів по Південному машинобудівному заводу у Дніпрі і обʼєктам газовидобування. Про це сказав сьогодні Премʼєр-міністр Денис Шмигаль на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Наразі над Києвом пролітають ракети. Наразі бомблять наш газовидобуток, бомблять наші підприємства у Дніпрі, «Південмаш», — сказав Шмигаль.

За повідомленням Forbes.ua 15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни.

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

15 листопада Україна вимушено зупинила транзит російської нафти трубопроводом «Дружба». Причина – знеструмлення трубопроводу через російські ракетні обстріли. Угорщини скликала засідання Ради оборони.

17 листопада у Києві вранці було чути вибухи, у Київській області працювала система протиповітряної оборони. Також пролунали вибухи у Дніпрі, Одесі.

За попередньою інформацією КМВА, над Києвом збито дві крилаті ракети. Даних по жертвам та руйнуванням немає. Крім того, над Київським водосховищем збито два БПЛА «Shahed».