Східний гірничо-збагачувальний комбінат очолив Ігор Бугайов

Східний гірничо-збагачувальний комбінат очолив Ігор Бугайов
Фото: https://www.facebook.com/andriy.raykovich

Із вересня 2022 року обовʼязки керівника ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» покладено на першого заступника генерального директора підприємства Ігоря Бугайова. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.info із посиланням на власні джерела і дані YouControl.

Обовʼязки генерального директора на Ігоря Бугайова покладено на час тимчасової непрацездатності Сергія Шовгелі, з 10.09.2022. Як повідомили NADRA.info джерела на підприємстві, Сергій Шовгеля взяв лікарняний «одразу після того, як першим заступником призначили пана Бугайова».

Ані про призначення Ігоря Бугайова першим заступником, ані про покладення на нього обовʼязків керівника – ні в державному підприємстві, ні в Міністерстві енергетики України (яке є засновником ДП) на широкий загал офіційно не повідомляли. Єдина публічна згадка про нового керівника СхідГЗК – робоча зустріч з Головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрієм Райковичем.

«Провів зустріч з очільником ДП СхідГЗК Ігорем Бугайовим. Обговорили низку важливих питань. Зокрема комплектування кадрами, в тому числі і за рахунок переселенців з Донбасу. Важливо, щоб галузь жила. Предметно обговорили і визначили пріоритети розвитку уранодобувних шахт і перспективи запуску промислового виробництва. А це значить, що шахтарі будуть з роботою! Разом тримаємо трудовий фронт заради Перемоги!», – написав Голова Кіровоградської ОДА, коментуючи результати зустрічі.

За даними YouControl, на зламі 1990-2000-х Ігор Бугайов очолював Виробниче обʼєднання по видобутку бурого вугілля та його переробці «Бурвуглекомплекс», потім двічі обіймав посаду керівника відокремленого підрозділу «Управління справами» ДП «Національна Атомна Енергогенеруюча Компанія «Енергоатом». Про третє призначення на цю посаду, в червні 2020 р. писав БізнесЦензор.