Компанія з групи Парцхаладзе виграла спецдозвіл на кварцовий пісок у Київській області

Компанія з групи Парцхаладзе виграла спецдозвіл на кварцовий пісок у Київській області
Екс-заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, екс-перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе. Фото: https://www.facebook.com/lev.partskhaladze

ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Інтеграл Груп» здобуло перемогу в аукціоні з продажу спецдозволу на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою ділянки кварцового піску Підгірна в Обухівському районі Київської області. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на матеріали ДП «Прозорро.Продажі» і дані YouControl.

Електронний аукціон з продажу спецдозволу відбувся в пʼятницю, 16.12.2022, на нього зареєструвалися всього два учасники. Ціна стартувала з 1 922 700 грн, фінальні ставки такі:

  • ТОВ «Коркоп видобування» – 7 790 000 грн;
  • ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Інтеграл Груп» – 10 520 000 грн.

ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Інтеграл Груп» засновано в 2011 р.. Статутний капітал 20 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Кінцеві бенефіціарні власники: Чанєва Марія, Цагареішвілі Георгій (через ТОВ «Нове Століття Груп»). Керівник – Білокур Олександр. Спецдозволів на користування надрами компанія не має. За даними YouControl, ТОВ «ІБК «Інтеграл Груп» належить до «групи родин Парцхаладзе та Цагареішвілі»: «Ключові особи – Лев Парцхаладзе та його двоюрідний брат – Георгій Цагареішвілі. Група об’єднує девелоперську компанію «Нове століття», яку Парцхаладзе та Цагареішвілі створили після продажу компанії «ХХІ століття», а також кілька компаній в будівельному, інжиніринговому, ресторанно-розважальному і інших сегментах бізнесу».

Нагадаємо, це була друга спроба продати спецдозвіл на Підгірну ділянку кварцового піску. Про першу, 19.10.2022 ми писали тут: переможець ТОВ «ШГК» не заплатив за лот обіцяні 17 000 000 грн, другий номер ТОВ «Гама Девелопмент» також не викупило лот за запропоновані 10 020 000 грн.

На 29.12.2022 заплановано проведення 15 аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами. 6 із них будуть повторними: ділянки надр пропонуються зі знижкою 25%.