За конфіскований бурштин на онлайн-торгах вторгували перший мільйон гривень

За конфіскований бурштин на онлайн-торгах вторгували перший мільйон гривень

27.02.2023 у державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі відбулися перші шість онлайн-аукціонів з продажу бурштину. За підсумками цих аукціонів система допомогла заробити організатору торгів — Державному сховищу дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України — близько мільйона гривень до держбюджету. Повідомляють у Прозорро.Продажі.

Загалом на онлайн-аукціонах 27 лютого Держсховище продало понад 200 кілограмів бурштину. Ознайомитися з результатами успішних торгів можна за посиланням.

Переможці е-аукціонів матимуть 9 робочих днів на підписання протоколу та договору аукціону. Після чого протягом ще 5 робочих днів вони мають сплатити повну ціну за лоти.

З результатами проведених аукціонів в системі можна ознайомитися у публічному модулі аналітики bi.prozorro.sale

Загалом 10 лютого 2023 року Держсховище на підставі рішення Міністерства фінансів України оголосило 17 аукціонів. З них — 11 торгів не відбулися. Відповідно до постанови, яка регулює продаж дорогоцінних металів і каміння організатор має оголосити повторні аукціони протягом 5 робочих днів. Проведення таких аукціонів буде заплановане через 15 робочих днів з дня їхнього переоголошення. 

Для участі в онлайн-аукціонах з продажу бурштину потенційні учасники можуть зареєструватися з будь-якого майданчика, який акредитований  в системі “Прозорро.Продажі”. Для цього потрібно пройти коротку реєстрацію на майданчику.

Нагадаємо, продаж бурштину з Державного фонду дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України здійснюватиметься через державну електронну торгову систему Прозорро.Продажі згідно з нормами Постанови №1069 від 27 вересня 2022 року, якою уряд визначив держпідприємство “Прозорро.Продажі” адміністратором електронної торгової системи. 

 

Зображення новини асоціативне