У Києві видобуватимуть пісок на новому родовищі поблизу ландшафтного парку

У Києві видобуватимуть пісок на новому родовищі поблизу ландшафтного парку

Виставити ділянку надр на продаж просила компанія зі Львова

 

Нове родовище піску в Києві, яке наразі не розробляється, може бути виставлене на торги незабаром.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України внесло пропозицію щодо включення родовища Заводське-2, з метою видобування піску, до переліку ділянок надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон. Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на пропозицію за підписом Заступника Міністра Євгенія Федоренка.

Родовище піску Заводське-2 знаходиться в межах міста Київ, в руслі річки Дніпро, в районі Великого острова. Конкретніші координати в документі Міндовкілля відсутні.

 

Для подальшого користування ділянкою надр Міндовкілля висуває низку умов, зокрема, «не здійснення діяльності у межах регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», поруч з яким межує ділянка».

Виставити на аукціон спецдозвіл на родовище Заводське-2 ще в квітні 2021 р. Державну службу геології та надр України просила компанія ПП «Торгово-Виробничий Дім» зі Львова – для видобування піску будівельного.

ПП «Торгово-Виробничий Дім» засновано в 2009 р.. Статутний капітал 790 000 грн. Реєстрація – м. Львів. Кінцева бенефіціарна власниця і керівниця – Дана Кленик. ПП «Торгово-Виробничий Дім» володіє єдиним дійсним спецдозволом – на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою гравійно-піщаної суміші родовища Верчанське.

Дана Кленик також контролює низку компаній, відомих читачам NADRA.INFO: ТОВ «Північно-Західне Видобування» (руди самородно-мідні, частина Південно-Рафалівського рудопрояву); ТОВ «Сенд Маркет» (брало участь в аукціоні з продажу спецдозволу на гравійно-піщану сировину в Львівській області); ТОВ «Троттола Маркет» (перемогло в аукціоні з продажу ділянки піщано-гравійної сировини в Івано-Франківській обл., але не викупило лот). Анкетні дані – YouControl.

Нагадаємо, за результатами аукціонів 17.04.2023 Держгеонадра розіграли 7 спецдозволів на користування надрами.

На торгах 21.04.2023 ділянку камʼяної солі в Закарпатській області виграла компанія з Києва.

Антимонопольний комітет України перевіряє продаж 50 спецдозволів на користування надрами.

 

Зображення новини асоціативне