LIGA.net: Суд заарештував корпоративні права газової компанії Коломойського

LIGA.net: Суд заарештував корпоративні права газової компанії Коломойського
Ігор Коломойський. Джерело фото: https://biz.liga.net/

Судові надра

Печерський районний суд Києва на початку квітня заарештував та передав в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) акції видобувної компанії «Укрнафтобуріння», афілійованої з Ігорем КоломойськимВіталієм Хомутинніком та Павлом Фуксом. Повідомляє LIGA.net із посиланням на дані судового реєстру.

Під арешт потрапили:

  • 45% акцій, що належать Deripon Commercial Ltd.;
  • 22,5% акцій, що належать Ariana Business Limited;
  • 22,5%, що належать Ares Systems Ltd.;
  • 10% акцій, що належать JKX Ukraine B.V.

Арешт відбувся в межах розслідування справи про незаконне заволодіння надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища в Харківській області.

5 квітня стало відомо про арешт корпоративних прав ТОВ «Сахалінське» (бенефіціари – колишні нардепи Ігор Котвіцький та Віталій Данілов), ТОВ «Сіріус-1» (бенефіціар – колишній топменеджер Укртатнафти Павло Овчаренко), ТОВ «Іст Юроуп Петролеум» (колишнє Голден Деррік, ймовірний бенефіціар – Павло Фукс).

7 квітня до них приєдналось і ПрАТ «ВК Укрнафтобуріння».

Слідство перевіряє версію про змову кількох газових компаній в період 2000-2023 років, внаслідок якої держава де-факто втратила контроль над Сахалінським родовищем, витративши перед цим на його розробку понад 1 млрд грн. Його поклади оцінюються щонайменше у 15 млрд кубометрів газу.