Нафтогазенергія отримала дозволи АМКУ на управління арештованою Сервіс Ойл

Нафтогазенергія отримала дозволи АМКУ на управління арештованою Сервіс Ойл
Зображення асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/lXZgr2i

Антимонопольний комітет України постановив надати ТОВ «Нафтогазенергія» дозволи, необхідні для управління компанією ТОВ «Сервіс Ойл». Повідомляє ІА NADRA.INFO. Обидва рішення ухвалені АМКУ на засіданні 23.03.2023:

  • Рішенням №85-р надано дозвіл ТОВ «Нафтогазенергія» на одержання в управління часток у статутному капіталі ТОВ «Сервіс Ойл», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Рішенням №86-р – дозвіл на одержання в управління активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що належать ТОВ «Сервіс Ойл».

Раніше ExPro писали, що ТОВ «Нафтогазенергія», яке входить у ДТЕК і належить Рінату Ахметову (згідно порталу Youcontrol) перемогло в конкурсному відборі управителів арештованих активів ТОВ «Сервіс Ойл», що було дочкою «Бєлорусьнєфті». Про це у відповідь на запит ExPro повідомили в Агентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

У строк до 12.12.2022 р. бажання взяти участь у конкурсному відборі виявили дві компанії: ТОВ «Нафтогазенергія» та ТОВ «Спецмехсервіс». Державні видобувні компанії участь у конкурсі не брали. Після розгляду поданих документів 22.12.2022 р. переможцем було обрано «Нафтогазенергію», яке надало найбільш якісну та аргументовану програму управління активами. Щодо ТОВ «Спецмехсервіс», в АРМА відзначали наступне: «шляхом аналізу документів та вивчення інформації з відкритих джерел встановлено, що одному із кінцевих бенефіціарних власників зазначеної компанії належать також інші юридичні особи, де одним із бенефіціарних власників є громадянин російської федерації».

Список активів білоруської компанії включає 4 бурові установки з усіма комплектуючими та агрегатами (дві Drillmec 1500 HP, TD200 та BENTEC ESTA III – 450 T-ST-AC), колтюбінгові установки Фідмаш, транспортні засоби, труби, документацію, прибори та інше загальною оціночною вартістю 901,3 млн грн. З повним переліком майна можна ознайомитися за посиланням.

В ExPro нагадують, що експерти вбачали претендентами на змагання за призначення управителем обладнання білоруської компанії державні «Укргазвидобування» та «Укрнафту».

 

 

Зображення новини асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/lXZgr2i