Нафтогазенергія отримала дозволи АМКУ на управління арештованою Сервіс Ойл

Нафтогазенергія отримала дозволи АМКУ на управління арештованою Сервіс Ойл

Антимонопольний комітет України постановив надати ТОВ «Нафтогазенергія» дозволи, необхідні для управління компанією ТОВ «Сервіс Ойл». Повідомляє ІА NADRA.INFO. Обидва рішення ухвалені АМКУ на засіданні 23.03.2023:

  • Рішенням №85-р надано дозвіл ТОВ «Нафтогазенергія» на одержання в управління часток у статутному капіталі ТОВ «Сервіс Ойл», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Рішенням №86-р – дозвіл на одержання в управління активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що належать ТОВ «Сервіс Ойл».

Раніше ExPro писали, що ТОВ «Нафтогазенергія», яке входить у ДТЕК і належить Рінату Ахметову (згідно порталу Youcontrol) перемогло в конкурсному відборі управителів арештованих активів ТОВ «Сервіс Ойл», що було дочкою «Бєлорусьнєфті». Про це у відповідь на запит ExPro повідомили в Агентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

У строк до 12.12.2022 р. бажання взяти участь у конкурсному відборі виявили дві компанії: ТОВ «Нафтогазенергія» та ТОВ «Спецмехсервіс». Державні видобувні компанії участь у конкурсі не брали. Після розгляду поданих документів 22.12.2022 р. переможцем було обрано «Нафтогазенергію», яке надало найбільш якісну та аргументовану програму управління активами. Щодо ТОВ «Спецмехсервіс», в АРМА відзначали наступне: «шляхом аналізу документів та вивчення інформації з відкритих джерел встановлено, що одному із кінцевих бенефіціарних власників зазначеної компанії належать також інші юридичні особи, де одним із бенефіціарних власників є громадянин російської федерації».

Список активів білоруської компанії включає 4 бурові установки з усіма комплектуючими та агрегатами (дві Drillmec 1500 HP, TD200 та BENTEC ESTA III – 450 T-ST-AC), колтюбінгові установки Фідмаш, транспортні засоби, труби, документацію, прибори та інше загальною оціночною вартістю 901,3 млн грн. З повним переліком майна можна ознайомитися за посиланням.

В ExPro нагадують, що експерти вбачали претендентами на змагання за призначення управителем обладнання білоруської компанії державні «Укргазвидобування» та «Укрнафту».

 

 

Зображення новини асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/lXZgr2i