Анульовано спецдозвіл на видобування базальтів

Анульовано спецдозвіл на видобування базальтів

Державна служба геології та надр України анулювала спецдозвіл №4897 на видобування базальтів родовища Малоосницьке у Волинській області. Наказ Держгеонадр №190 від 06.04.2023 оприлюднено на сайті Служби. Спецдозвіл анульовано в судовому порядку (рішення Волинського окружного адміністративного суду).

Площа родовища Малоосницьке – 60 га. Запаси (А+В+С1) – 17966 тис. куб. м базальтів (УТКЗ протокол №4547 від 29.04.1986 (дані Публічного аудиту надрокористування станом на жовтень 2021 р.)).

Правом користування Малоосницьким родовищем базальтів володіло ТОВ «Артіль». Метою спецдозволу було «видобування базальтів придатних в якості сировини для виробництва щебеню». Публічний аудит надрокористування станом на жовтень 2021 р. (закритий на час війни) не містить інформації про обсяги видобутку.  

Як випливає з рішення суду, у березні і листопаді 2021 р. планова і позапланова перевірки Департаменту державного геологічного контролю Держгеонадр зафіксували низку порушень законодавства у сфері надрокористування, які не були усунуті.

Отримати оперативні коментарі представника ТОВ «Артіль» не вдалося.

ТОВ «Артіль» засновано в 2002 р.. Статутний капітал 6 000 000 грн. Реєстрація – смт Маневичі, Волинська обл.. Власники: Віктор Чорнуха, Ігор Чорнуха. Керівник – Патлашинський Роман. Інших спецдозволів, крім анульованого, компанія не має (дані YouControl). 

 

Зображення новини асоціативне. Джерело: https://www.instagram.com/p/CDLiboapuBZ/ (автор).