Нові бенефіціари Смарт-Холдингу заявили про порушення прав власності

Нові бенефіціари Смарт-Холдингу заявили про порушення прав власності

Інвестиційна група Smart Holding оприлюднила спільну заяву управителів трастів Smart Trust і Step Trust щодо скасування в Україні реєстраційних дій, повʼязаних зі зміною кінцевого бенефіціарного власника компаній групи.

“Міністерство юстиції України наказом №1286/5 від 10.04.2023 скасувало реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань України (далі – Реєстр) щодо змін кінцевих бенефіціарних власників українських компаній ТОВ «Смарт-Холдинг», ПрАТ «Укргазвидобуток», ТОВ «Регал Петролеум Корпорейшн (Юкрейн) Лімітед», якими нині володіють Smart Trust і Step Trust (далі – «Трасти»).

Власники Трастів в односторонньому порядку були виключені з Реєстру, а Вадима Новинського відновлено як кінцевого бенефіціарного власника цих компаній.

Ми, як нові власники Смарт-Холдингу, вважаємо, що наші права були грубо порушені вищезазначеним рішенням, оскільки обидва Трасти є юридично обов’язковими угодами, які регулюються законодавством Кіпру та створені до накладення санкцій на Вадима Новинського.

 

Після переходу прав власності до Smart Trust і Step Trust, Вадим Новинський не здійснює ніякого контролю та не має права власності над активами Смарт-Холдингу, оскільки він більше не є бенефіціарним власником компаній, а також не контролює ухвалення будь-яких рішень щодо Трастів або їхніх активів.

Отже, ми вважаємо наше виключення з реєстру юридичних осіб дією, що позбавляє нас можливості не лише здійснювати наші законні права на активи Трастів, але і безпосередньо нашої власності.

Трастіз наразі проводять консультації з юристом щодо подальших дій.

Трастіз Smart Trust і Step Trust

  • Софоклеус Андреас (громадянин Республіки Кіпр)
  • Іона Елена (громадянка Республіки Кіпр)
  • Алківіадус Константіна (громадянка Республіки Кіпр)
  • Софоклеус Харула (громадянка Республіки Кіпр)
  • Лукаїду Афродіте (громадянка Республіки Кіпр)”, – йдеться в заяві. Англомовний оригінал – за посиланням.

 

Нагадаємо, в січні 2023 р. Smart Holding оголосив про завершення чергового раунду поточної реструктуризації. В рамках реструктуризації засновник Smart Holding Вадим Новинський вирішив передати активи в траст.

“Відповідні угоди Smart Trust і Step Trust були укладені в листопаді 2022 року та зареєстровані Комісією з цінних паперів і бірж Кіпру. Довіреними особами є висококваліфіковані фідуціарні адміністратори, призначені відповідно до ліцензійних умов законодавства Кіпру. Відповідно, довірчі особи (трасті) наразі повністю володіють, контролюють і управляють активами Групи.

Відповідно до вищезазначеного, станом на поточну дату (16.01.2023) Вадим Новинський не має бенефіціарної участі в Групі та не здійснює жодного контролю над діяльністю або процесами Групи. Вадим Новинський, який з 2013 року не бере участі в управлінні Smart Holding, вирішив сконцентрувати свою активність на приватних інтересах.

Група Smart Holding продовжує працювати у звичайному режимі, керована професійною командою менеджменту, яка веде бізнес в умовах економічної та цивільної кризи, спричиненої війною з росією. Довірчі керуючі продовжують процес реорганізації групи компаній Smart.

Юлія Кір’янова, генеральний директор Smart Holding, зазначала:

“Smart Holding має місію підтримати українську економіку, щоб вона витримала руйнування, завдані війною. Група братиме активну участь у післявоєнній відбудові країни. Ми також маємо амбітні інвестиційні цілі в рамках нашої стратегії розвитку на міжнародному рівні. Ми віримо, що з талантом і досвідом, які ми накопичили в управлінській команді, компанія відновить свої активи та стане сильнішою».

Представники Трасту, як бенефіціарного власника, разом із керівництвом Smart Holding наразі завершують розробку нової структури корпоративного управління та структури менеджменту Smart Holding у відповідності до найкращих міжнародних практик, а також знаходяться в процесі відбору нових членів Ради директорів”, – йшлося в січневій заяві Smart Holding.

 

Раніше NADRA.INFO писали, що 12.04.2023 Державна служба геології та надр України зупинила на 5 років дію спецдозволу на видобування газу і конденсату компанії ПрАТ «Укргазвидобуток».