Укрнафта інвестує 1,2 млрд грн у придбання нових спецдозволів на користування надрами

Укрнафта інвестує 1,2 млрд грн у придбання нових спецдозволів на користування надрами
Джерело фото: https://www.ukrnafta.com/pro-kompaniyu

ПАТ «Укрнафта» планує інвестувати 1,2 млрд грн у придбання нових спецдозволів на користування надрами у 2023 р.. Про таке заявив директор компанії Сергій Корецький. Обсяг очікуваних інвестицій зафіксовано у фінансовому плані Укрнафти на поточний рік, поданому на розгляд до Кабінету Міністрів України.

Загальні заплановані інвестиції у видобуток у 2023 році мають сягнути 5,5 млрд грн.

З них 1,5 млрд грн передбачається витратити на нові свердловини (3 нові свердловини, 3 бокових стовбура, підготовка до буріння не менше 8 свердловин у 2024 р.).

2,8 млрд Укрнафта інвестує у підтримку базового видобутку, це зокрема:

  • + 268 капітальних ремонтів свердловин
  • + 80 кілометрів трубопроводів
  • + 1 система збору родовища
  • + 1 кущова насосна станція

1,2 млрд грн спрямують на купівлю нових спецдозволів на користування ділянками із покладами вуглеводнів.

В Укрнафті очікують, що інтенсивні капіталовкладення дозволять наростити видобуток на 6% у 2023 р., і подвоїти річні обсяги видобування вуглеводнів протягом наступних 5 років.

Раніше в компанії повідомляли, що ПАТ «Укрнафта» завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком у розмірі 4,3 млрд грн. Також Укрнафта повністю погасила податкову заборгованість (йдеться про сплату 6,9 млрд грн податків до державного бюджету).

Нагадаємо, найближчі аукціони з продажу спецдозволів на користування надрами Державна служба геології та надр України проведе 17.04.2023.