Львівському заводу Каменяр анулюють «сплячий» спецдозвіл на видобування вапняку

Львівському заводу Каменяр анулюють «сплячий» спецдозвіл на видобування вапняку

Судові надра

Державній службі геології та надр України вдалося переконати Львівський окружний адміністративний суд (ЛОАС) у необхідності та наявності підстав для анулювання спецдозволу на видобування вапняку, яким володіло ТОВ «Виробничо-комерційна компанія «Львівський каменеобробний завод «Каменяр». Йдеться про спецдозвіл №6127, наданий для видобування вапняків родовища Полянське (Львівська обл.). Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на рішення суду, згідно з яким надрокористувач, отримавши спецдозвіл в 2016 р., так і не розпочав користування надрами, і не виконав припис геологічного контролю, отриманий в 2020 р.. 

ТОВ «Виробничо-комерційна компанія «Львівський каменеобробний завод «Каменяр» засновано в 2002 р.. Статутний капітал 16 500 грн. Реєстрація – м. Львів. Засновники: Зузак Євгеній (керівник, кінцевий бенефіціарний власник, 98%), Зузак Лілія. Право користування родовищем вапняку Полянське було єдиним спецдозволом компанії (дані YouControl). Запаси родовища Полянське (ДКЗ України протокол №3176 від 07.05.2014): С1 – 103 тис. м3, С2 – 192 тис. м3 вапняку (дані Публічного аудиту надрокористування).

Євгеній Зузак в телефонному коментарі підтвердив NADRA.INFO, що його компанія видобування вапняку не здійснювала, висловив незгоду з рішенням суду і заявив, що планує його оскаржити і зберегти право користування родовищем Полянське.

 
Рішення суду може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення (24.05.2023).

 

Зображення новини асоціативне