Кабмін затвердив фінплан Укрнафти

Кабмін затвердив фінплан Укрнафти
Джерело: https://www.ukrnafta.com/

Новини компаній

Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план ПАТ «Укрнафта» на 2023 рік. Повідомляють у компанії. І звертають увагу, що вперше за роки існування підприємства цей документ був підготовлений згідно із вимогами Закону України «Про управління об‘єктами державної власності» та отримав 5 обов‘язкових висновків міністерств: Міністерства економіки, Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства фінансів.

Фінансовий план ПАТ «Укрнафта» на 2023 рік, зокрема, передбачає:

  • 74 млрд грн чистого доходу від діяльності;
  • 12 млрд грн чистого прибутку;
  • 25 млрд грн податкових виплат на користь держави (рента, податок на прибуток, ПДВ, оподаткування фонду оплати праці тощо);
  • 9 млрд грн інвестицій, зокрема рекордні 5,5 млрд грн інвестицій у видобуток.

«Фактичні результати роботи, які ми відкрито комунікуємо, доводять, що управлінські рішення, які приймає команда, здатні забезпечити стабільну ритмічну роботу підприємства і, як наслідок – зростання доходів та прибутків», – зазначає директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Також в компанії повідомляли, що ПАТ «Укрнафта» планує детально переглянути фонд свердловин з метою його відновлення.  

«Станом на зараз 4300 свердловин, що знаходяться в межах спецдозволів «Укрнафти», є ліквідованими. Частина – з геологічних причин, та більшість – з технічних: аварії, обриви інструмента, труб, змяття колон тощо. Відповідно, в межах цих свердловин запаси залишились недренованими, – зазначав Сергій Корецький під час III Львівської антикризової нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ. – Ми детально переглянемо весь величезний фонд свердловин з метою його відновлення – шляхом буріння бокових горизонтальних стовбурів, важких капітальних ремонтів або буріння дублерів таких свердловин».

Також компанія планує брати в оренду ліквідовані свердловини інших компаній на спецдозволах «Укрнафти», а також передавати в оренду свердловини «Укрнафти», що знаходяться в межах спецдозволів інших компаній – таких понад 1300. За словами Сергія Корецького, навіть 10% успішного відновлення від загальної кількості ліквідованих свердловин – всього таких 5600 – це 560 свердловин, тобто +30% до діючого видобувного фонду компанії.

Як ми писали раніше, Кабінет Міністрів України на засіданні 23.05.2023 розпорядився передати активи ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», ТОВ «Сіріус-1», ТОВ «Сахалінське» та ТОВ «Іст Юроуп Петролеум» в управління ПАТ «Укрнафта».