Компанія київських забудовників отримала спецдозвіл на видобування питної води

Компанія київських забудовників отримала спецдозвіл на видобування питної води
Обіцяний і недобудований комплекс Нові Жуляни. Джерело фото: https://www.facebook.com/novizhulyany

Державна служба геології та надр України надала ТОВ «БІГ ЕНЕРГОРЕСУРС» спецдозвіл на видобування питних підземних вод Святопетрівського родовища (ділянка Святопетрівська) у Київській області. Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на наказ Першого заступника Голови Держгеонадр Володимира Бучка №247 від 18.05.2023.


ТОВ «БІГ ЕНЕРГОРЕСУРС» отримало право на видобування води, оскільки раніше за власні кошти здійснило геологічне вивчення ділянки надр, підрахунок запасів корисних копалин та подало документи на отримання спеціального дозволу на видобування корисних копалин відповідного родовища в межах трирічного терміну після затвердження запасів.

ТОВ «БІГ ЕНЕРГОРЕСУРС» засновано в 2014 р.. Статутний капітал 22,3 млн грн. Реєстрація – с. Святопетрівське, Київська обл.. Кінцеві бенефіціарні власники: Городілов Володимир, Мікуленко Олександр (через Приватну компанію з обмеженою відповідальністю «Біг Кепітал Лімітед» (Великобританія) і КУА «Андере Ріхтінген» (Україна)). Керівник – Шевчук Олександр (анкетні дані – YouControl).

 

В 2015 році товариство отримало ліцензію на централізоване водопостачання та водовідведення  Київської обласної державної адміністрації. В 2020 році, як писала КиївВлада, цю ліцензію переоформили на безстрокову.

 

Городілов Володимир і Мікуленко Олександр контролюють низку компаній-забудовників та експлуатаційних компаній у столичному регіоні (не без труднощів із добудовою початого).