Впродовж червня Група Нафтогаз запустила три високопродуктивні свердловини

Впродовж червня Група Нафтогаз запустила три високопродуктивні свердловини
Зображення: https://www.facebook.com/NaftogazUGV

Новини компаній

АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи Нафтогаз, запустило в роботу три високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом 425 тис. куб. м газу на добу. Дві з них нові, третя отримала нове життя після капітального ремонту. Повідомляють у прес-службі Нафтогазу. 

«Навіть попри війну видобуток газу активно продовжується. Дві нові свердловини Укргазвидобування пробурило на старому родовищі. Це дуже хороший результат, який став можливим завдяки глибокому аналізу розробки та використанню побудованої 3D-моделі. Такі сучасні підходи дали можливість сумарно запустити на родовищі 10 нових свердловин, добовий видобуток яких перевищив 3 млн куб. м», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Ще одна свердловина, на якій провели капітальний ремонт, працює на родовищі з майже 30-річною історією. До виконання ремонтних робіт видобуток газу з неї був незначним, але після переведення її на вищезалягаючий горизонт свердловина збільшила видобуток у десятки разів.

«За перше півріччя 2023 року наше підприємство ввело в експлуатацію вже 11 високопродуктивних свердловин з видобутком понад 100 тис. куб. м на добу кожна. Чотири з них дають понад 300 тис. куб. м на добу. Це ті показники, які поступово наближають нас до поставленої мети – збільшення видобутку газу. Дякую колективу компанії, який попри всі складнощі і небезпеки робить можливим такі результати», – зазначив Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.