ExPro: Укргазвидобування досягло рекордного видобутку газу за останні три роки

ExPro: Укргазвидобування досягло рекордного видобутку газу за останні три роки
Фото: https://www.facebook.com/NaftogazGroup

Середньодобовий видобуток природного газу АТ «Укргазвидобування» (УГВ) у липні 2023 р. склав майже 38,5 млн куб. м, що є найвищим значенням за останні три роки, з серпня 2020 р. Про це пише ExPro із посиланням на власні розрахунки.

Загалом, УГВ протягом липня видобуло понад 1,19 млрд куб. м природного газу, на 8% більше, ніж минулого року. За перші 7 місяців 2023 р. компанія видобула майже 7,9 млрд куб. м природного газу, на 2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Джерело: https://expro.com.ua/

Компанія продовжує поступово нарощувати обсяги видобутку природного газу, показуючи стабільне щомісячне зростання протягом останніх 7 місяців. Таким чином, обвал видобутку, спричинений повномасштабних вторгненням вдалося зупинити, повернувшись до довоєнного рівня видобутку газу. Більше того, компанія наразі видобуває більше газу, ніж у 2021р.

За словами очільника «Нафтогазу» Олексія Чернишова, компанія за підсумками 2023 р. планує збільшити обсяги видобутку товарного газу на 8% – до 13,5 млрд куб. м (з 12,5 млрд куб. м у 2022 р.).

Для досягнення цих результатів, УГВ має намір пробурити 336 тис. м, у 1,5 рази більше, ніж минулого року. Всього у 2023 р. планується запустити 88 свердловин, удвічі більше, ніж минулого року.