Укргазвидобування планує отримати понад 1 млрд куб. м газу з нових свердловин в 2023 р.

Укргазвидобування планує отримати понад 1 млрд куб. м газу з нових свердловин в 2023 р.
Зображення: https://www.facebook.com/NaftogazUGV

Новини компаній

Компанія Укргазвидобування продовжує нарощувати видобуток блакитного палива, і в найближчі кілька років планує розширити географію сейсморозвідувальних досліджень на майже 15 тис. кв. км. Про таке під час 8-ї міжнародної науково-практичної конференції Державної комісії України по запасах корисних копалин (ДКЗ) “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування” у Львові розповів директор з розвідки та розробки Укргазвидобування Максим Вітик.

Ми повністю переформували принципи роботи геологорозвідки. Це, в свою чергу, забезпечило якісну генерацію нових точок для буріння. Нам вдалося збільшити буріння свердловин удвічі, в порівнянні з минулим роком. Це збільшення, в поєднанні з застосування 3D сейсморозвідувальних досліджень дозволяє у 2023 році наростити видобуток газу з нових свердловин до 1 млрд куб. м, що є найбільшим показником з часів незалежної України” — заявив Максим Вітик.
 
Переглянути відеозапис виступу директора Укргазвидобування з розвідки та розробки під час 8-ї міжнародної науково-практичної конференції “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування” можна за посиланням.  

Максим Вітик також додав, що застосування новітніх технологій дає новий поштовх розвитку газовидобування в Україні.

 

Нагадаємо, за сім місяців 2023 р. Укргазвидобування сплатило 13,88 млрд грн ренти. У квітні цього року ПАТ “Укрнафта” і АТ “Укргазвидобування” розпочали вивчення можливостей щодо спільного видобутку нафти та газу на низці ліцензійних ділянок, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій.