Укрнафта впроваджує принципи циркулярної економіки в своїй діяльності

Укрнафта впроваджує принципи циркулярної економіки в своїй діяльності
Зображення: https://www.facebook.com/Ukrnafta

Новини компаній

Стратегія видобутку АТ «Укрнафти» створена з урахуванням принципів сталого розвитку. Зокрема йдеться про поступове впровадження енергоефективних технологій, зменшення викидів, збереження екосистем. Тому що для сучасної компанії, яка працює в сфері видобутку ресурсів та планує вийти на рівень світових бенчмарків, дуже важливо у своєму розвитку фокусуватися на технологіях, що дозволяють зменшувати вплив на довкілля та вуглецевий слід. В першу чергу, це стосується роботи з браунфілдами: екологічно та економічно доцільно працювати на існуючих родовищах з метою підвищення ефективності видобутку та використання наявних там запасів. Повідомляють в Укрнафті. 

На полях восьмої міжнародної науково-практичної конференції Державної комісії України по запасах корисних копалин (ДКЗ) “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування” спеціалісти “Укрнафти” поділилися досвідом проведення повторної геолого-економічної оцінки родовищ нафти і газу, яких, починаючи з 2000 року, компанія провела понад 70.

В. о. начальника управління підрахунку запасів “Укрнафти” Ірина Федів пояснила, як саме компанія обирає проєкти, що потрібно розвивати надалі і які основні геологічні показники та передумови можуть стати причиною для повторної оцінки родовищ.

Переглянути відеозапис доповіді Ірини Федів під час 8-ї міжнародної науково-практичної конференції “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування” – можна за посиланням.  

 

Зараз компанія активно проводить деталізацію ресурсів в межах наявних спецдозволів, що дозволить зрозуміти, як експлуатувати їх далі, і де бурити нові свердловини.

Так, в західному регіоні планується перша в Україні 3D сейсморозвідка із використанням бездротової системи реєстрації даних, що дозволить оцінити наявний ресурс. Подібні дослідження пройдуть також в інших регіонах країни, де працює “Укрнафта”.