Софія Київська повертається: заводу напоїв Росинка поновили спецдозвіл на видобування мінеральної води

Софія Київська повертається: заводу напоїв Росинка поновили спецдозвіл на видобування мінеральної води
Видобувати мінеральну воду родовища Софія Київська було заборонено з липня 2021 р.. Джерело фото: https://sis.nipo.gov.ua/

Державна служба геології та надр України поновила дію спеціального дозволу №4172 від 28.12.2006, наданого ТОВ «Київський завод напоїв «Росинка» (КЗН Росинка) з метою видобування мінеральної природної столової води родовища «Софія Київська», розташованого в м. Києві. Повідомляє ІА NADRA.INFO.

Дію спецдозволу поновлено з 22.11.2023 згідно з Наказом Держгеонадр №604 за підписом Голови Романа Опімаха (завантажити).

ТОВ «Київський завод напоїв «Росинка» засновано в 2015 р. (з 23.06.2023 – в стані припинення). Статутний капітал 1 000 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власниця: Дюкарєва Людмила. Спецдозвіл на родовище «Софія Київська» – єдиний в арсеналі компанії (YouControl).

Право видобувати мінеральні води родовища «Софія Київська» заводу Росинка зупинили в 01.07.2021 р. у звʼязку з порушенням надрокористувачем умов користування надрами, передбачених дозволом або угодою про умови користування ділянкою надр.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

В серпні 2023 р. майно збанкрутілого заводу напоїв Росинка (ПрАТ «Росинка») викупила компанія ТОВ «Київський завод «Росинка», що належить ексдепутату Київської міської ради Вʼячеславу Супруненку. В грудні 2023 р. Супруненко став власником брендів води «Росинка» і «Софія Київська».