АРМА знову шукає управителя для Овруцького щебеневого заводу

АРМА знову шукає управителя для Овруцького щебеневого заводу
Джерело фото: АРМА

Заявки приймають до 13 грудня. Підприємство розташоване за 20 км від кордону з Білоруссю

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) оголосило повторний конкурсний відбір управителя Овруцького щебеневого заводу. Повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на оголошення АРМА.

Управителя шукають для корпоративних прав Овруцького щебеневого заводу Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту (код за ЄДРПОУ 04990896), а також для рухомого та нерухомого майна підприємства в кількості 355 одиниць згідно з переліком (завантажити).

Підстава передачі активу в АРМА: ухвала слідчого судді судді Корольовського районного суду м. Житомира від 02.09.2022 у справі №296/5438/22 (ухвала). 

Потенційними управителями можуть бути: юридичні особи або фізична особа-підприємець зареєстровані в установленому законодавством порядку, метою діяльності яких є отримання прибутку.

Попередні кваліфікаційні критерії та інші вимоги до учасників конкурсу можна завантажити за посиланням.

Іноземне підприємство «Овруцький щебеневий завод Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту» засновано в 1991 р.. Статутний капітал – 6 031 000 грн. За даними АРМА, власником заводу є Гомельська міська рада (республіка Білорусь).

 

Підприємство розробляє родовище гранітів Камʼяна Гірка в Житомирській обл. (спецдозвіл №658 до 2036 р.).

 

Запаси родовища станом на жовтень 2021 р. – близько 20 млн куб. м граніту (дані Публічного аудиту надрокористування).

 

Раніше в АРМА повідомляли, що посадові особи підприємства шляхом обману зменшили свій грошовий статутний капітал, штучно створивши борг із виплати зарплати (власники щебеневого заводу – міськрада білоруського міста із січня 2022 року не виплачувала зарплату, заборгувавши 100 працівникам 4 млн грн). 

Потенційними управителями може бути подана інформація про очікувані щомісячні надходження до державного бюджету, про очікувані розміри винагороди управителя у вигляді процентів з доходів від управління та програма управління активами (зразок), яка відповідає засадам ефективності управління із можливістю внесення зауважень до попередніх кваліфікаційних критеріїв, умов технічної специфікації та інших вимог щодо управління активами.

Інформація про очікувані результати з управління активами подається у вигляді електронного документу (зразок) з накладанням кваліфікованого електронного підпису на офіційну електронну адресу АРМА [email protected] до 15:00 13.12.2023 року.

Перший конкурсний відбір управителя Овруцького щебеневого заводу АРМА оголошувало в травні 2023 р.. Про результати не повідомлялося. Заявлена вартість арештованого майна станом на травень 2023 р. складала понад 30 млн грн.