ОГХК: Голова ФДМУ Віталій Коваль відвідав філію ВГМК

ОГХК: Голова ФДМУ Віталій Коваль відвідав філію ВГМК
Фото: https://www.facebook.com/UMCC.titanium/

19 січня з робочим візитом на філію «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» АТ «ОГХК» прибула делегація Фонду державного майна України на чолі з Головою ФДМУ Віталієм Ковалем (на фото). Повідомляють в ОГХК*.

Також до делегації приєдналися перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов та представники регіонального відділення ФДМУ у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Під час візиту керівництво АТ «ОГХК» та філії ознайомили гостей з роботою карʼєра, збагачувальної фабрики, а також показали дільницю отримання формувальних пісків, де наразі проходить реконструкція:

Перший заступник голови правління компанії Єгор Перелигін розповів пану Віталію Ковалю про виробничі процеси та планові показники на 2024 рік.

«Ми оглянули всі виробничі цикли підприємства. Комбінат справді на ходу, стабільно працює і збільшує обсяги видобутку. Важливо приділити значну увагу пошукам внутрішніх резервів. Зокрема, запустити додаткову переробку хвостових відвалів. Це додасть до обсягу виробництва»,- зазначив Віталій Коваль.

[NADRA.INFO: Інтервʼю екс-очільника ФДМУ
Олександра Федоришина  про плани щодо
приватизації ОГХК читайте за посиланням]

Своєю чергою, Єгор Перелигін зазначив, що команда постійно працює над розширенням ринків збуту та шукає резерви для технологічного розвитку.

«Ми отримали чітке завдання збільшити видобуток та реалізацію продукції. Цьогоріч плануємо реалізацію всього випуску ільменітивого концентрату філії «ВГМК» на північноамериканському ринку. Маємо стабільну реалізацію всього випуску рутилового концентрату на світових ринках. Працюємо над новими каналами реалізації цирконової продукції. Філія працює і буде працювати. Ми також добре розуміємо, що нам, як системному гравцю, необхідно знайти своє місце на світовому ринку з ільменітовим концентратом філії «ІГЗК». Це стратегічно важливо, щоб вирівняти всі економічні та виробничі показники по акціонерному товариству загалом.

 

Ми плануємо декілька проєктів по реконструкції існуючих виробничих потужностей та знаходимся вже зараз в процесі розбудови ділянки з переробки хвостів філії «ВГМК». В пріоритетах також маємо постійно тримати ремонти нашої карʼєрної техніки.

 

Переконаний, що у партнерстві з командою Фонду, ми зможемо вийти на стабільні показники роботи і закріпитися на провідних позиціях світових ринків титановмісних концентратів. Будемо робити максимум, щоб забезпечити існування та ефективне функціонування української титанової промисловості», – резюмував Єгор Перелигін.

*В розділах Говорять компанії і Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів та асоціацій у сфері надрокористування можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючи відповідальність за достовірність на першоджерела.