Марʼянське родовище продадуть компанії з групи Concorde Capital

Марʼянське родовище продадуть компанії з групи Concorde Capital
Переможцем аукціону Держгеонадр визнали Марʼянський карʼєр, який контролюють Ігор Мазепа, Віталій Антонов і Наталія Куркова. Фото: Facebook

Запаси Марʼянського родовища – понад 132 млн тонн вапняків, придатних для виробництва цементів

Родовище знаходиться на півдні Дніпропетровської обл.. Джерело: Держгеонадра, https://prozorro.sale/

Державна служба геології та надр України позбавила ТОВ «Форсаж» (з орбіти екс-мера Чернігова Владислава Атрошенка) права на отримання спецдозволу на видобування  вапняків Мар’янського родовища (Дніпропетровська обл.). Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на щойно оприлюднений наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №66 від 15.02.2024 (завантажити).

Нагадаємо, під час аукціону 17.01.2024 ТОВ «Форсаж» запропонувало за згаданий спецдозвіл 151,2 млн грн і було визнано переможцем торгів. Однак компанія не уклала договір купівлі-продажу, втратила право на спецдозвіл і гарантійний внесок в розмірі 9,6 млн грн.

Джерело: Держгеонадра, https://prozorro.sale/

Відтак право купити спецдозвіл на Марʼянське родовище перейшло до ТОВ «Марʼянський карʼєр», яке запропонувало за лот 58,25 млн грн. Марʼянський карʼєр контролюють засновник Concorde Capital Ігор Мазепа, засновник групи Галнафтогаз Віталій Антонов (обидва – через ПрАТ «Кривий Ріг Цемент» і кіпрську Оверін Лімітед) і Наталія Куркова (володіє 9,9% товариства з січня 2024 р.).

Нагадаємо, в січні стало відомо, що восени 2023 р. Ігор Мазепа і його партнер по видобувному бізнесу Юрій Благодир купили ще одну компанію для видобутку бурштину в Україні – ТОВ «Санкамян». Компанію перейменували на ТОВ «Сонячне Ремесло», третім учасником товариства став Ванг Чжикай з Китаю. Згодом Ігор Мазепа заявив, що пан Чжикай «є одним з основних операторів китайського ринку бурштину».