Рада подовжила мораторій на банкрутство державних шахт до 2025 року (Укрінформ)

Рада подовжила мораторій на банкрутство державних шахт до 2025 року (Укрінформ)
Зображення асоціативне. Джерело: https://www.ukrinform.ua/
Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає подовження мораторію на банкрутство державних вуглевидобувних підприємств до 1 січня 2025 року.

Відповідний законопроєкт №10086 підтримали 243 народних депутата, передає Укрінформ* із посиланням на повідомлення народного депутата Ярослава Железняка у Телеграмі.

Окрім мораторію на банкрутство державних вугільних шахт передбачається заборона до 1 січня 2025 року накладання арешту на майно та кошти Східного гірничо-збагачувального комбінату, а вже накладені арешти підлягають зняттю.

Така ж заборона до 1 січня 2026 року діятиме відносно майна і рахунків обленерго, що працюють на території ведення бойових дій, у провадженнях, які стосуються заборгованості цих обленерго перед ДП “Енергоринок”.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року Кабінет Міністрів України погодив призначення Юлії Кочаток в.о. директора ДП “Укрвугілля”. Раніше держпідприємство очолював Олександр Хейло, який 6 вересня був призначений заступником міністра енергетики.

 

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.