Група Ковальська приєдналася до НАДПУ

Група Ковальська приєдналася до НАДПУ
Фото: https://neiau.com.ua/

Група «Ковальська», що є великим українським виробником будівельних матеріалів, стала учасником Національної асоціації добувної промисловості України (НАДПУ)*. Відповідну угоду підписали 30 січня 2024 року генеральний директор Групи Сергій Пилипенко та виконавча директорка НАДПУ Ксенія Оринчак.

«Уже понад 20 років видобуток сировини є стратегічним напрямком діяльності для «Ковальської». Ми забезпечуємо в цьому процесі високу якість, яка дозволяє нам бути прозорим, передбачуваним постачальником сировини для власних потреб і потреб ринку. Членство в НАДПУ об’єднає наш досвід і багаторічну експертизу та створюватиме передумови для позитивних змін у законодавстві, що сприятимуть розвитку надрокористування в країні. Впевнений, що ефективніше законодавство позначиться не лише на нашій діяльності, а й на надходженнях до державного бюджету. Саме тому ми приєдналися до Національної асоціації добувної промисловості України», – заявив Сергій Пилипенко, генеральний директор Групи «Ковальська», після підписання угоди з НАДПУ.

«Національна асоціація добувної промисловості України вітає нового учасника у своїх лавах. Нам особливо приємно, що ним стала Група «Ковальська», яка є найбільшим гравцем на ринку будівельних матеріалів. Вірю, що разом ми зможемо змінити видобувну галузь та надати їй нового поштовху для розвитку, особливо щодо розробки родовищ будівельних матеріалів», – зауважила Ксенія Оринчак, виконавча директорка НАДПУ.

Довідка

Група «Ковальська» — один з провідних девелоперів та великий український виробник будівельних матеріалів. Група володіє відомими брендами бетонних сумішей та виробів «Бетон від Ковальської», тротуарної плитки AVENUE, будівельних сумішей Siltek. Підприємства Групи здійснюють повний цикл робіт — від видобутку гравію, кар’єрного та річкового піску, вапна та вапняку до виготовлення готових будівельних матеріалів і конструкцій, сухих розчинових будівельних сумішей тощо. Станом на 2024 рік підприємства Групи працюють на родовищах з видобутку піску, пісковиків та вапняків у Львівській області, родовищі гранітів у Житомирській області та родовищах руслових пісків на річках Дніпро й Десна в Київській та Чернігівській областях відповідно.

Національна асоціація добувної промисловості України (НАДПУ) – сучасна бізнес-асоціація, яка координує та просуває ініціативи своїх членів через законотворчість, висвітлення у ЗМІ, офіційні звернення до органів влади, парламенту та Офісу Президента. Асоціація входить до громадських рад центральних органів виконавчої влади, урядових робочих груп та Реєстру прозорості ЄС.

Учасниками НАДПУ є «Полтавський ГЗК» (найбільший в Україні експортер залізорудних окатків); «УкрЛітійВидобування» (єдиний в Україні власник спецдозволу на видобування літію з найбільшого в Європі родовища); «Інгулецький ГЗК» (один із лідерів видобутку і збагачення залізняку в Україні); «Спис Україна» (власник спецдозволів на видобування золота і каоліну, а в перспективі – добувач графіту); «Онур Конструкціон Інтернешнл» (лідер автодорожнього будівництва та інвестор у видобування будівельної сировини). Крім того, Асоціація тісно співпрацює в рамках меморандуму про партнерство з компанією «Заваллівський графіт», який входить до десятки найбільших виробників природного графіту у світі.

Ковальська контролює найбільший
банк річкових родовищ піску.
Спецдозволи двох компаній були 
отримані за процедурою апробації 
запасів, їх оскаржує прокуратура

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.