Майно Закупнянського карʼєру розіграли за 52 млн грн. Хто купить?

Майно Закупнянського карʼєру розіграли за 52 млн грн. Хто купить?
Приватизаційний аукціон ФДМУ з продажу ЄМК Закупнянського карʼєру зібрав 5 учасників. Фото: https://ubiz.ua/sale3/auction/SPE001-UA-20240201-20469

В пʼятницю, 23 лютого 2024 року в електронній системі АТ «Прозорро.Продажі» відбувся онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Закупнянський карʼєр» (раніше підприємство видобувало вапняк у Хмельницькій обл.). NADRA.INFO анонсували торги і публікують результати.

Аукціон стартував з 15 852 104,82 грн. За лот змагалися 5 учасників. Перемогла компанія з Дніпра. Кінцеві ставки учасників такі:

  • ТОВ «Компанія Агрокор» – 43 165 100 грн;
  • ТОВ «Діскорб» – 51 000 000 грн;
  • Ахременко Сергій Вікторович – 51 000 500 грн;
  • ТОВ «Сухий Порт» – 52 000 000 грн;
  • ТОВ «Ендюренс Агро» – 52 000 100 грн (переможець).

Якщо Ендюренс Агро* не викупить лот, втратить близько 3,2 млн грн гарантійного внеску, і право купити майно карʼєру перейде до Сухого Порту**. Переглянути торги можна за посиланням.

Нагадаємо, ДП «Закупнянський кар’єр» у своїх активах має великогабаритне і спеціалізоване виробниче обладнання. Майно, що входить до складу єдиного майнового комплексу не перебуває в оренді. Спецдозволи на користування надрами відсутні (до другої половини 2000-х років підприємство видобувало вапняки на родовищах Лисогірка і Замок (Закупнянське)).  Найближчу ділянку надр – Родовище вапняку Південно-Закупнянське – розробляє ТОВ «Фітоліт» Сергія Бакутіна і Вячеслава Фариги (спецдозвіл №6626, до 2042 р., YouControl).

Показники діяльності ДП «Закупнянський кар’єр». Дані ФДМУ. Джерело

Покупець ЄМК зобов’язаний протягом шести місяців від дати переходу права власності забезпечити:

  • погашення боргів ДП «Закупнянський кар’єр» із заробітної плати та перед бюджетом, у розмірі що складеться на дату переходу до покупця права власності на ЄМК ДП «Закупнянський кар’єр»;
  • недопущення звільнення працівників ДП «Закупнянський кар’єр» з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7, 8 частини першої статті  40 та статті  41 Кодексу законів про працю України).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

*ТОВ «Ендюренс Агро» (м. Дніпро) володіє і очолює Войченко Оксана з Дніпропетровської області. Спецдозволи на користування надрами відсутні (YouControl).

**ТОВ «Сухий Порт» (м. Харків) володіють Базилевич Оксана (керівник) і Когут Ігор (обидва – Харків). Спецдозволи на користування надрами відсутні (YouControl).