АРМА й Укрнафта просять РНБО втрутитись у ситуацію довкола Сахалінського родовища

АРМА й Укрнафта просять РНБО втрутитись у ситуацію довкола Сахалінського родовища
Фото: https://www.ukrinform.ua/

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) і ПАТ «Укрнафта» звернулися до Ради національної безпеки та оборони із проханням вирішити питання щодо видобутку газу на Сахалінському родовищі. Як передає Укрінформ*, про це повідомляє АРМА.

«Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Публічне акціонерне товариство «Укрнафта» закликають Раду національної безпеки і оборони України (РНБО) вирішити питання використання ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» спеціального дозволу на період дії режиму воєнного стану для забезпечення надходжень до держбюджету», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 1 квітня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт, який у разі прийняття дозволить видобувати газ на Сахалінському родовищі та не допустити припинення мільярдних надходжень до державного бюджету України.

Згідно з повідомленням, у спільній заяві АРМА та Укрнафти наведені аргументовані позиції щодо можливості надання у період дії режиму воєнного стану спеціального дозволу без проведення аукціону за рішенням РНБО на підставі договору про управління активами, укладеного з АРМА.

Як повідомлялося, Київський окружний адміністративний суд зобов’язав Державну службу геології та надр розглянути заявку ПрАТ «Укрнафтобуріння» про видачу нового спеціального дозволу на видобуток газу на Сахалінському родовищі. Держгеонадра оскаржують це рішення.

Шостий апеляційний адміністративний суд 28 листопада 2023 року анулював спецдозвіл на користування надрами № 6349 від 10 липня 2019 року, згідно з яким ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» проводить свою діяльність. Із 1 грудня 2023 року видобуток на Сахалінському родовищі зупинений.

Після зупинення газовидобутку на Сахалінському родовищі Україна щомісяця втрачає в середньому 47,3 млн кубометрів газу.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

*В розділах Говорять асоціації , Говорять компанії , Надра інших деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, сервісних компаній, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.