Слухання про реформу довкіллєвого законодавства і рух України до ЄС відбудуться 13 травня

Слухання про реформу довкіллєвого законодавства і рух України до ЄС відбудуться 13 травня
Фото: https://fotobank.rada.gov.ua/

13 травня 2024 року у Комітеті з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради України відбудуться слухання на тему: “Шлях України у реформуванні законодавства з питань довкілля й клімату в частині переговорів про членство в ЄС: плани та діяльність Верховної Ради України і Уряду в 2024 році”. Повідомляють на офіційному сайті Комітету.

До участі запрошуються народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій.

 

Відповідно до Плану роботи Комітету слухання відбудуться 13 травня 2024 року о 10:00 у гібридному форматі. Мови заходу – українська, англійська.

З безпекових міркувань про місце проведення слухань буде повідомлено додатково визначеним для участі особам.

Інформацію на тему слухань у Комітеті можна надсилати на електронні адреси: [email protected], [email protected].

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань
екологічної політики та природокористування на тему:
“Шлях України у реформуванні законодавства з питань довкілля й клімату в частині переговорів про членство в ЄС: плани та діяльність Верховної Ради України і Уряду в 2024 році”:

  1. Обговорення звіту Європейської Комісії “Україна 2023: зелений порядок денний та сталий розвиток”, відповідних заходів Плану пріоритетних дій Уряду на 2024 рік і Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік.
  2. Реформи у сфері управління відходами.
  3. Перспективи удосконалення законодавства щодо зменшення промислового забруднення, моніторинг довкілля та Конвенція ЕСПОО.
  4. Реформа системи державного екологічного контролю.
  5. Захист довкілля і управління водними ресурсами. Екоцид.
  6. Державна кліматична політика.
  7. Доступ громадян до екологічної інформації та правосуддя (виконання вимог Орхуської конвенції).

Нагадаємо, Комітет з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради України очолює Олег Бондаренко. Підкомітетом  з питань охорони і раціонального використання надр керує Павло Якименко (обидва народні депутати – від Слуги Народу). Про засідання Комітету в грудні 2023, присвячене питанням надрокористування, читайте за посиланням.