Мальвіна Підлужна і партнери взяли в користування ділянку кварцового піску

Мальвіна Підлужна і партнери взяли в користування ділянку кварцового піску
Зображення асоціативне. Джерело: https://www.facebook.com/KyivRiverPort/

Спецдозвіл придбано за угодою на вторинному ринку

Державна служба геології та надр України погодила внесення змін у спеціальний дозвіл №5467 на користування ділянкою кварцового піску Підгірна в Київській області (геологічне вивчення піску кварцового у якості сировини для виробництва скляних виробів, з дослідно-промисловою розробкою).

Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на наказ Держгеонадр №225 від 14.05.2024 (завантажити).

Зміни вносяться у звʼязку зі зміною надрокористувача на підставі відчуження спеціального дозволу.

 

Попередній власник дозволу ТОВ «Коркоп Видобування» відчужило право користування ділянкою Підгірна на користь ТОВ «Гамма Девелопмент».

ТОВ «Коркоп Видобування» придбало спецдозвіл на ділянку кварцового піску Підгірна за результатами аукціону, що відбувся в грудні 2022 р. Тоді в торгах зі ставкою 10 520 000 грн перемогла компанія ТОВ «ІБК «Інтеграл Груп» з групи Лева Парцхаладзе, однак лот не викупила. Відтак право придбати спецдозвіл перейшло до Коркоп Видобування, яке запропонувало за ділянку 7 790 000 грн.

Зауважимо, ТОВ «Гамма Девелопмент» також мало нагоду купити спецдозвіл в 2022 р., з попереднього аукціону: на торгах у вересні компанія запропонувала за Підгірну 10 020 000 грн і зайняла друге місце (перемогло ТОВ «ШГК» зі ставкою 17 000 000 грн), однак лот залишився невикупленим.

ТОВ «Коркоп Видобування» належить Кристині Волковій (60%), Денису Ярославському (26%) та Ользі Терещук (14%)(YouControl).

 

ТОВ «Гамма Девелопмент» контролюють (по 25% кожен) Мальвіна Підлужна, Аліса Слєпцова, Ганна Зінчук, Іван Копил (YouControl).

Мальвіна Підлужна (на фото, джерело) є однією з очільників ПрАТ «Київський Річковий Порт», яке контролює родина Михайла Бродського і партнери (Світлана Бродська, Юрій Бродський, Ірина Коваленко, Леся Гасич, Богдан Ревук, Ірина Терещенко, YouControl).

В 2022 р. Київський Річковий Порт добровільно відмовився від потужного родовища піску Ново-Українське в акваторії річки Дніпро (відмові передувало розголошення обставин надання спецдозволу в судовому порядку із подальшим скасуванням відповідних рішень).

Нагадаємо, в квітні 2024 р. Держгеонадра анулювали спецдозвіл на найближче до ділянки Підгірна – Стугнівське родовище піску.