Австралійський розробник забезпечив українські університети безкоштовними ліцензіями Micromine

Австралійський розробник забезпечив українські університети безкоштовними ліцензіями Micromine
Джерело зображення: ТОВ «Софтмайн»

Шість українських університетів, які готують фахівців геологічного профілю, у 2022-2024 рр.. отримали безкоштовні навчальні ліцензії програми Micromine Origin&Beyond у рамках соціальної програми австралійської компанії-розробника програмного забезпечення Micromine PTY. Про реалізацію проекту в Україні NADRA.INFO повідомила доктор геологічних наук Наталія Баряцька, засновниця і директорка ТОВ «Софтмайн», яке є компанією-партнером і авторизованим реселером Micromine.

«Разом із мережевими навчальними ліцензіями університети отримують технічну та методичну підтримку, а також можливість безкоштовного навчання на онлайн платформі Micromine LMS для викладачів та студентів», – розповіла Наталія Баряцька.

Навчальні ліцензії програми Micromine Origin&Beyond безкоштовно отримали:

  • Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля,
  • ННІ Інститут геології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка,
  • Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»,
  • Львівський національний університет ім. Івана Франка,
  • Криворізький Національний університет,
  • Державний університет «Житомирська політехніка».

«Використання сучасних програмних продуктів як невід’ємна складова процесу підготовки студентів (здобувачів вищої освіти) у НТУ «Дніпровська політехніка» – є ефективним засобом для формування у студентів професійних компетенцій, самостійного вирішення складних задач у сфері геологічного моделювання та відкритих гірничих робіт із застосуванням сучасних програмних продуктів.

Програмне забезпечення Micromine використовується з метою формування у здобувачів вищої освіти системи теоретичних знань і практичних навичок щодо впровадження геоінформаційних технологій при побудові геологічних 3D моделей і гірничих виробок при відкритій розробці родовищ корисних копалин», – йдеться у рецензії, наданій на програмне забезпечення «Micromine Origin & Beyond» Кафедрою відкритих гірничих робіт НТУ «Дніпровська політехніка».

Ознайомитися із програмою академічних ліцензій Micromine можна на сайті розробника.

Інтервʼю з Наталією Баряцькою читайте за посиланням.