Керівник кар’єру біля Львова організував незаконний видобуток піску на мільйони гривень (ZAXID.NET)

Керівник кар’єру біля Львова організував незаконний видобуток піску на мільйони гривень (ZAXID.NET)
Джерело: https://lviv.gp.gov.ua/

Поліцейські повідомили про підозру начальнику кар’єру ТзОВ «Агропромислове підприємство «Львівське», що працює на Пустомитівщині, в незаконному видобутку піску у великому розмірі. За даними слідства, у результаті державі завдано мільйонних збитків. Повідомляє ZAXID.NET*.

Як розповіли в прокуратурі Львівщини, з серпня до листопада 2022 року підозрюваний організував незаконний видобуток піску на родовищі, розташованому за межами одного із сіл колишнього Пустомитівського району Львівської області.

«Будучи начальником кар’єру, фігурант здійснював видобування корисних копалин поза межами земельної ділянки визначеної спеціальним дозволом на користування надрами. За допомогою спецтехніки та підпорядкованих йому працівників чоловік видобув понад 19 000 м3 піску», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Унаслідок таких дій державі завдано мільйонних збитків. Посадовцю інкримінують незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчинене службовою особою (ч. 3 ст. 240 ККУ).

Правоохоронці не розголошують більше подробиць справи. Однак відповідно до ухвали Галицького районного суду Львова про обрання запобіжного заходу, йдеться про начальника кар’єру ТзОВ «Агропромислове підприємство «Львівське», яке здійснює діяльність на земельній ділянці Сихівського родовища скляних та будівельних пісків у колишньому Пустомитівському районі. Начальнику кар’єру обрали запобіжний захід – заставу у розмірі близько 182 тис. грн.

*В розділах Говорять асоціації , Говорять компанії , Надра інших деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, сервісних компаній, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.