Мармуровий кар’єр Трибушани за рік видобув та реалізував понад 5 тисяч тонн продукції

Мармуровий кар’єр Трибушани за рік видобув та реалізував понад 5 тисяч тонн продукції
Джерело: https://www.marmur.in.ua/

ПрАТ «Мармуровий кар’єр «Трибушани» (Закарпатська обл.) в 2023 р. видобув та реалізував понад 5 тис. тонн мармурової продукції. Про таке NADRA.INFO повідомили на підприємстві.

«Ми єдине офіційне підприємство, яке має дозвіл на видобуток мармуру. Головний продукт кар’єру – це мармурова крихта світлих тонів, яка використовується у будівництві, виробництві та ландшафтному дизайні. За останній рік було видобуто та реалізовано більше 5 000 тонн матеріалу», – повідомили в компанії.

Загальна сума сплачених карʼєром податків у 2023 р. склала 1 517 463 грн.

ПрАТ «Мармуровий кар’єр «Трибушани» володіє спецдозволом №2561 на видобування мармуру родовища Трибушанське (спецдозвіл дійсний до 2031 р., родовище розробляється з 1947 р.). Це справді єдиний в Україні дійсний спецдозвіл на видобування мармуру (джерело).

Підприємство виробляє таку продукцію (джерело):

  • Кубовидна мармурова крихта (10 найменувань продукції різного кольору та фракції від 0,2 до 8 мм);
  • Мармуровий щебінь (традиційна продукція різних кольорів та фракції від 5 до 20 мм);
  • Мармуровий пісок (декоративний мармуровий пісок різного кольору фракції 2,5-5 мм);
  • Мармуровий відсів (два сорти відсіву фракції від 0 до 2,5 мм);
  • Мармуровий бутовий камінь (великі мармурові брили від 100 до 500 мм);
  • Мармурове борошно (біле та кремово-сіре 50 та 200 мкм).

Актуальні ціни – за посиланням.

На підприємстві розповідають, що власники компанії активно приймають участь у житті громади, допомагають комунальним і державним підприємствам, місцевій школі у с. Ділове. Також постійну підтримку отримує місцевий футбольний клуб «Карпати» (м. Рахів, Закарпатська обл.). «Крім цього, постійна допомога направляється і Збройним Силам України на боротьбу з російським агресором: спільними зусиллями з партнерами на фронт було направлено 5 машин та засоби медичної допомоги», – кажуть в Мармуровому карʼєрі «Трибушани».

З IV кв. 2023 р. 75,39% акцій ПрАТ «Мармуровий кар’єр «Трибушани» володіє ТОВ «Мармуровидобувна компанія» Ліоно Александру (Румунія), який від січня 2024 р. значиться кінцевим бенефіціарним власником товариства. 12% акцій карʼєру належать Миколі Ковтуну (Україна). З переліком міноритарних акціонерів компанії можна ознайомитися в YouControl.