Кривий Ріг Цемент побудує власну електростанцію за $15 млн (LIGA.net)

Кривий Ріг Цемент побудує власну електростанцію за $15 млн (LIGA.net)
Джерело зображення: https://krcement.com/

Один з найбільших виробників цементу буде створювати власну генерацію електроенергії, щоб мати можливість продовжувати роботу, пише LIGA.net*.

ПрАТ «Кривий Ріг Цемент» (КРЦ), один з найбільших виробників цементу в Україні, збирається побудувати власну електростанцію, щоб не залежати від відключень електроенергії. Про це розказав його співвласник Ігор Мазепа у Facebook.

«Зараз будуємо незалежну енергогенерацію на Кривий Ріг Цемент. У нас є потреба згенерувати 24 МВт потужності, цього буде достатньо, щоб завод працював без збоїв. Для нас цей проєкт обійдеться десь в $15 млн. Його окупність складе три-чотири роки. Це необхідний захід, щоб зберегти бізнес від зупинки», – вказав він.

Криворізький цементний завод з 2001 до 2019 року входив до складу групи HeidelbergCement. У 2019 році його власником стала пов’язана з Concorde Capital кіпрська компанія Overin Limited. До 2022 року бенефіціаром підприємства значився росіянин Іван Шестак, після початку повномасштабної війни його вивели з-поміж власників (більше див. тут – прим. NADRA.INFO). Зараз бенефіціарами заводу вважаються Ігор Мазепа та Віталій Антонов (Галнафтогаз).

Власну СЕС запустили
в Лезниківському карʼєрі

За словами Мазепи, інвестиції в енергетику в перспективі можуть мати непогану окупність.

«Тож, за короткий термін ми побудуємо 40 МВт зберігаючих потужностей, які будуть балансуючими на енергетичному ринку. Звичайно, ми бачимо непоганий ROI [окупність інвестицій] в розмірі, який може доходити до 30% залежно від сценарію розвитку ринку», – сказав бізнесмен.

КРЦ контролює компанію 
ТОВ «Марʼянський карʼєр», 
яка в 2024 р. купила 
спецдозвіл на потужне 
родовище вапняку

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/пресрелізи компанійнадрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.