Засновник Concorde Capital Мазепа та власник заправок ОККО Антонов купили Мар’янське родовище вапняку за 58 млн грн (Mind)

Засновник Concorde Capital Мазепа та власник заправок ОККО Антонов купили Мар’янське родовище вапняку за 58 млн грн (Mind)
Зображення асоціативне

Державна служба геології та надр (Держгеонадра) продала спеціальний дозвіл на розробку Мар’янського родовища вапняку, що розташовується в Дніпропетровській області, компанії, яка пов’язана з бізнесменами Ігорем Мазепою та Віталієм Антоновим, якому належить концерн «Галнафтогаз» і мережа АЗС «ОККО».

Пише Mind* із посиланням на «Prozorro.Продажі».

На аукціоні 17 січня право на розробку за 150 млн грн здобула компанія «Форсаж», що належить дружині мера Чернігова Владислава Атрошенка, якого за рішенням суду з лютого 2023 року тимчасово усунуто з посади. Однак Ірина Атрошенко не підписала договір купівлі-продажу.

Тоді право на придбання ліцензії відійшло до другого учасника аукціону – ТОВ «Мар’янський кар’єр», яке запропонувало втричі менше – 58,3 млн грн. Ключовий засновник цієї компанії – «Кривий Ріг Цемент», а реальні власники (контролери) – Ігор Мазепа та Віталій Антонов.

Про новий бурштиновий бізнес
Ігоря Мазепи читайте тут

Бекграунд. Відповідно до супровідної документації до лоту про продаж спецдозволу, яка опублікована в системі «Prozorro.Продажі», загальна площа Мар’янського родовища перевищує 428 га, запаси вапняку – 132,3 млн тонн (станом на 1 січня 2023 року).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Родовище розташоване за 2,5 км на північний захід від с. Мар’янське Криворізького району Дніпропетровської області. За 5 км на північний схід від родовища проходить залізниця Кривий Ріг – Нікополь – Запоріжжя, за 1,3 км на південний захід прокладено канал Дніпро – Кривий Ріг, а через центральну частину зі сходу на захід проходить лінія електропередач потужністю 330 кВт, що ділить родовище на дві частини: північний і південний кар’єри.

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.