МКДЗ, Коростишівський і Коростенський карʼєри змінили власників

МКДЗ, Коростишівський і Коростенський карʼєри змінили власників
В Коростишівському карʼєрі. Фото: https://www.facebook.com/AlefCorporation

Громадянин Кіпру Вадим Єрмолаєв, до якого в грудні 2023 р. застосували санкції РНБО, в лютому вибув зі складу власників ПрАТ «Коростишівський каʼєр». Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на дані YouControl.

Від 06.02.2024 кінцевим бенефіціарним власником (КБВ) Коростишівського карʼєру замість Вадима Єрмолаєва вказана Кононенко Софія Вадимівна. Інший співвласник компанії Ігор Мороз (керівник товариства) залишився у КБВ. Нагадаємо, на підставі застосування санкцій до Вадима Єрмолаєва, в січні його видобувним компаніям зупинили спецдозволи на користування надрами (зокрема ТОВ «Трендс Сістем», 8,5% якої з лютого 2022 володіє Віктор Ющенко).

Також у лютому-березні змінилися КБВ двох компаній з групи UNIGRAN. Так, 06.03.2024 кінцевим бенефіціарним власником АТ «Малинський каменедробильний завод» замість Елени Калпи став Вагенкнехт Фрітц Герберт Волкер (YouControl). За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Вагенкнехт Фрітц Герберт Волкер є особою без громадянства з реєстрацією в Німеччині.

Раніше, а саме 23.02.2024 Вагенкнехт Фрітц Герберт Волкер замість Ігоря Наумця став власником АТ «Коростенський карʼєр» (YouControl).  

Нагадаємо, до Елени Калпи та Ігоря Наумця санкції РНБО були застосовані в травні минулого року. В червні їх карʼєрам зупинили дозволи на користування надрами (про негативні наслідки блокування видобувної діяльності – ми писали в матеріалі Санкційна блокада UNIGRAN: по кому і як насправді б’є зупинка української групи, працівники карʼєрів просили Президента, Уряд і РНБО не знищувати їх робочі місця).