Сонячне Ремесло розпочало промисловий видобуток бурштину на Томашгородському родовищі

Сонячне Ремесло розпочало промисловий видобуток бурштину на Томашгородському родовищі
Зображення асоціативне

В червні 2024 р. ТОВ «Сонячне Ремесло» (раніше ТОВ «Санкамян») увійшла в плановий режим робіт з видобутку бурштину на Томашгородському родовищі. Про це повідомив співвласник компанії, засновник інвестиційної групи Concorde Capital Ігор Мазепа.

«Завдяки новому родовищу ми з партнерами плануємо легально добувати 20-25 тон бурштину на рік. Це, своєю чергою, надасть робочі місця понад 100 працівникам та дохід їхнім родинам.

Нагадаю, що наша мета скласти міцну конкуренцію росіянам на ринку бурштину Китаю, який є найбільшим його споживачем», – заявив підприємець.

Він також нагадав, що його команда має успішний досвід з освоєння родовища у Володимирці, що теж знаходиться на Рівненщині. Там працює ТОВ «Центр «Сонячне Ремесло», яке видобуває бурштин родовища «Володимирець Східний».

«До речі про Володимирець, оскільки видобуток йде відкритим кар’єрним методом, після відпрацювання ділянки щоразу ми здійснюємо рекультивацію територій. Тому на відпрацьованому карʼєрі на території 60 га вже росте 400 тисяч дерев, замість місячних кратерів, які лишають «чорні» копачі», – відзначив Ігор Мазепа.

Про купівлю Ігорем Мазепою та його партнером Юрієм Благодиром компанії ТОВ «Санкамян» (згодом переіменованої на «Сонячне Ремесло»), а також про інші активи Мазепи у надрах – читайте за посиланням.

 

Нещодавно Ігор Мазепа заявив, що ПрАТ «Кривий Ріг Цемент» (КРЦ), один з найбільших виробників цементу в Україні, збирається побудувати власну електростанцію, щоб не залежати від відключень електроенергії.