Лезниківський карʼєр запустив у роботу власну СЕС

Лезниківський карʼєр запустив у роботу власну СЕС
Джерело фото: https://www.facebook.com/Leznykivsky/

В Лезниківському карʼєрі (Житомирська обл.) заявили про запуск нової сонячної електростанції.

«Від сьогодні наше підприємство має змогу отримувати близько 100 кВт .год сонячної енергії від власної СЕС. Враховуючи критичний стан енергетичної системи України, який спричинений військовою агресією росії, ми інвестуємо власні кошти в створення альтернативних джерел енергопостачання, роблячі наш посильний вклад в енергонезалежність та економічну стабільність України. А це означає, що понад 100 працівників будуть отримувати заробітну плату, громада і держава – податки на утримання Сил Оборони та бюджетних сфер», – йдеться у дописі.

Проект виконала команда SUNSAY Energy: «Статистика з’явиться трохи згодом, сьогодні перший день роботи СЕС. За детальною консультацією і розрахунками можете звернутись до #SUNSAYEnergy – вони профі», – заявили в Лезниківському карʼєрі, коментуючи допис у Facebook-групі Карʼєри України.

В липні 2021 р. про запуск 
власної СЕС потужністю
5 МВт заявили у Ferrexpo.

На підприємстві відзначають, що встановлення СЕС – перший етап програми Лезниківського карʼєру по впровадженню альтернативних джерел енергопостачання для власних потреб виробництва.

ТОВ «Лезниківський карʼєр» засновано в 2012 р.. Статутний капітал 27 877 429 грн. Реєстрація – с. Червоногранітне, Житомирська обл.. Власники: Матвієнко ВасильПедченко Ліна (через ТОВ «Редграніт», обидва – Україна), Терещенко Олена (Україна). Керівник: Горба Володимир. Компанія володіє єдиним дійсним спецдозволом на видобування граніту і граніту порушеного вивітрюванням родовища Лезниківське №1771 до 2039 р. (YouControl). Торгова назва/марка блоків: GR6 – MAPLE RED. Раніше світлини Лезниківського (можна також зустріти назву Лизниківське, від назви сусіднього села Лизник) родовища публікувалися на сторінці Карʼєри України у Facebook: тут і тут.