Виробник води Трускавецька розповів про видобуток і ренту за 2023 рік

Виробник води Трускавецька розповів про видобуток і ренту за 2023 рік
Джерело: https://truskavetska.com.ua/

В 2023 р. компанія «Аква-Еко», яка є виробником мінеральної природної столової води «Трускавецька» і питної води «Трускавецька особлива», видобула 9 125 м3 води і сплатила 1,4 млн грн рентної плати за користування надрами. Про таке надрокористувач повідомив NADRA.INFO у відповідь на запит.

«ПІІ ТзОВ «Аква-Еко» раціонально та комплексно використовує природні ресурси та забезпечує їх охорону. Вся видобута нами вода розлита у відповідну тару і реалізована», – заявили в ПІІ ТзОВ «Аква-Еко».

 

100% компанії Аква-Еко контролює засновник інвестиційної групи Dragon Capital Томаш Фіала (через ТОВ «Трускавецька» (Україна) і «Фроловіа Лімітед» (Кіпр), YouControl).

Нагадаємо, у вересні 2021 р. стало відомо, що група Dragon Capital придбала у міжнародної групи компаній IDS Borjomi International три компанії зі спецдозволами на видобування води (ПІІ ТОВ «Аква-Еко», ТОВ «Акваріус» і ПТВФ «Анна-Г»). Це була перша інвестиція Dragon Capital у видобувний сектор. 

В серпні 2022 р. Аква-Еко, купила ще один спецдозвіл на воду.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Восени 2023 р. стало відомо, що Томаш Фіала і колишній співвласник Винниківської тютюнової фабрики Олександр Свіщов близькі до встановлення контролю над активами компанії ТОВ «Фірма Т.С.Б.», яка також видобуває мінеральні води у Львівській обл., і реалізує під брендом «Трускавецька». Екс-голова Львівської обласної державної адміністрації, екс-президент холдингу IDS Group Микола Кміть припускав, що угода з придбання активів Фірми Т.С.Б. може бути частиною стратегії з консолідації бренду «Трускавецька», яка піде на користь і виробникам води, і Україні.

«Продовжили проєкт у мінеральній воді. Ще до війни купили перший завод у Трускавці – Трускавецький завод мінеральних вод. Півтора року тому докупили другий завод і консолідували бренд «Трускавецької», що було нашою ідеєю від початку. Цього року викупили велику ділянку, де зараз проєктуємо будівництво нового виробництва», – з нещодавнього виступу Томаша Фіали на конференції Forbes Ukraine «Гроші для Перемоги».

Аква-Еко та Фірма Т.С.Б. намагалися через суд заборонити іншому виробнику Трускавецької ТзОВ «Водолій С.П.» використовувати назву «Трускавецька класична» та інші з використанням подібних слів. Перша інстанція позов задовольнила, але на початку 2024 р. Водолій С.П. повернув право використовувати назву «Трускавецька класична», оскільки потужності виробника розташовані у Трускавці.