«Трускавецька класична» таки буде на ринку. Компанія бізнесмена Фіали програла в суді (Твоє Місто)

«Трускавецька класична» таки буде на ринку. Компанія бізнесмена Фіали програла в суді (Твоє Місто)
Зображення асоціативне. Джерело: https://tvoemisto.tv/

Власники торговельної марки «Трускавецька» подали позов проти компанії, яка використовує схожу назву.

Компанії-власниці торговельної марки «Трускавецька» подали позов проти ТзОВ «Водолій С.П.», які випускають напої під назвою «Трускавецька класична». Вони вимагали заборонити останнім використовувати цю назву, а також будь-яку іншу, яка використовує подібні слова. Повідомляє Твоє Місто* із посиланням на ЄДРСР.

Йдеться про ТзОВ з іноземними інвестиціями «Аква-Еко» та ТзОВ «Фірма Т.С.Б.», які входять до групи Dragon Capital Томаша Фіали. Вони виробляють «Трускавецьку» ще з 1997 року, а відповідну торгову марку зареєстрували у 1999 році. 

Відтак вони звернулися до Господарського суду Києва у березні 2023 року, тоді ж їм і вдалось перемогти. Проте згодом «Водолій С.П.» подало апеляцію, після якої повернуло собі право використовувати назву «Трускавецька класична». 

Колегія суддів аргументувала своє рішення тим, що обидві назви містять географічні зазначення, а тому позивачі не мають права забороняти відповідачу без їх згоди використовувати таку торговельну марку, оскільки виробничі потужності «Водолій С.П.» розташовані у Трускавці, що на Львівщині. 

Згідно з аналітичною платформою YouControl, ТзОВ «Водолій С.П.» заснували ще у 2008 році у Трускавці. Її кінцевими бенефіціарами є Ярослав Притула та Мар’яна Дусин. Компанія займається оптовою та роздрібною торгівлею напоями в спеціалізованих магазинах. Окрім того, її виручка за 2022 рік становить понад 10,5 млн. 

Нагадаємо, що колишній співвласник Винниківської тютюнової фабрики Олександр Свіщов планує купити частку у бізнесі з виробництва та дистрибуції мінеральної води торговельної марки «Трускавецька», який належить групі Dragon Capital Томаша Фіали.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Також нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що у Трускавці побудують сучасний завод мінеральних вод. 

Автор: Володимир Федорович

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.