Томаш Фіала поповнює запаси води

Томаш Фіала поповнює запаси води
Генеральний директор та засновник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала. Джерело фото: Dragon Capital

Компанія «Аква-Еко» групи Dragon Capital Томаша Фіали купує спецдозвіл на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою питних підземних вод у Львівській обл.. Договір купівлі-продажу спецдозволу укладено 04.08.2022. Повідомляє NADRA.info із посиланням на дані ДП «Прозорро.Продажі».

Аукціон з продажу спецдозволу на ділянку в урочищі надр «Міське» (з пʼятьма джерелами) відбувався 15.07.2022. Торги стартували з 164,4 тис. грн. Найвищу ціну запропонувала компанія екс-депутата Київської міської ради Юрія Вахеля ПП «Еко-Аква-Світ» – 700 000 грн. Але переможець не підписав протокол торгів і втратив право купити спецдозвіл (і близько 33 тис. грн гарантійного внеску). Право викупити лот перейшло до ПІІ ТОВ «Аква-Еко», яке запропонувало за ділянку надр утричі менше – 190 000 грн.  04.08.2022 між Держгеонадр і компанією Томаша Фіали було укладено договір купівлі-продажу спецдозволу, Аква-Еко має 30 робочих днів, аби сплатити свою цінову пропозицію. 

Сумарний дебіт джерел ділянки в урочищі надр «Міське» складає близько 1,0 л/с (85,0 м3/добу): дебіти джерел №1 – 0,3 л/с (26,0 м3/добу), №2 – 0,4 л/с (34,6 м3/добу), №№3, 4, 5 – 0,1 л/с (8,6 м3/добу). За складністю гідрогеологічних умов ділянка надр підземних питних вод в урочищі «Міське» може бути віднесена до складних (2 група), відповідно до Класифікації запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр. Збір підземної питної води джерел №№1, 2, 3, 4, 5 ділянки надр в урочищі «Міське» планується для промислово розливу прісних питних вод. Для отримання дозволу на видобування підземних вод необхідно провести геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку підземних вод, з метою визначення кількості, якості корисної копалини та затвердження експлуатаційних запасів в ДКЗ України (джерело – пояснювальна записка до лоту).

Після викупу ділянка в урочищі надр «Міське» стане шостою в активі Томаша Фіали. Як ми писали, у вересні 2021 р. група Dragon Capital придбала три компанії, які володіють п’ятьма спецдозволами на видобування мінеральних вод:

  • ПІІ ТОВ «Аква-Еко» – володіє трьома дійсними спецдозволами на видобування мінеральних вод: №3432 – родовище Яружно-Помірецьке, №4283 – родовище Яружно-Помірецьке 1, №4901 – родовище «Помірки».
  • ТОВ «Акваріус» – №3398 на видобування мінеральних вод родовища Північно-Помірецьке. 
  • ПТВФ «Анна-Г» – №3007 на видобування мінеральних вод родовища Мражницьке.

Місто реєстрації всіх трьох компаній – Трускавець. «Придбання виробника мінеральних вод є лише першим кроком нашої інвестиційної стратегії. Найближчим часом буде затверджена масштабна програма з розширення та модернізації виробничих потужностей підприємства, а також буде вибудувана потужна дистрибуційна функція, що має суттєво зміцнити позиції «Трускавецької» на ринку мінеральних вод України!», — зазначав Євген Баранов, керуючий директор з прямих інвестицій Dragon Capital.

За даними Dragon Capital, ПІІ ТОВ «Аква-Еко» (Трускавецький завод мінеральних вод) — підприємство, яке займається розливом мінеральних столових вод: ТМ «Трускавецька Аква-Еко», «Трускавецька Кришталева» та «Трускавецька Заповідна». Виробничі потужності розташовані у Трускавці.