Овруцькому щебеневому заводу знову шукають управителя

Овруцькому щебеневому заводу знову шукають управителя
Джерело фото: https://arma.gov.ua/

Підприємство розташоване за 20 км від кордону з Білоруссю

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) оголосило тендер на управління корпоративними правами, рухомим і нерухомим майном Овруцького щебеневого заводу Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на оголошення Prozorro.

«Підприємство має до 2036 року діючий спеціальний дозвіл на видобуток червоного граніту – одного із найбільш міцних будівельних матеріалів, який активно використовують у промисловому, гідротехнічному, цивільному і приватному будівництві. Цей факт залишається важливим в умовах необхідності матеріалів для відбудови країни, що зазнала значних руйнувань внаслідок російської агресії. Наразі триває Конкурс на відбір управителя. Тож я закликаю всіх бажаючих взяти участь в Конкурсі на обрання управителя Овруцького кар’єру. Спільно ми маємо посилювати українську економіку, це є надважливим в умовах війни», – написала у Facebook Голова АРМА Олена Дума.

Очікувана вартість закупівлі – 250 000 грн. Строк надання послуги: 31.08.2029. Тип оплати – післяплата (завантажити тендерну документацію). Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: 30.08.2024, 18:00. Контактна особа АРМА: Вечірка Роман Сергійович, тел. +380442900852, [email protected].

Поради покупцям карʼєрів 
читайте за посиланням

Це вже втретє, коли АРМА заявляє про пошук управителя для Овруцького щебзаводу. Перший конкурсний Нацагентство оголошувало в травні 2023 р.. Про результати не повідомлялося. Заявлена вартість арештованого майна станом на травень 2023 р. складала понад 30 млн грн. Другий конкурс оголосили наприкінці 2023 р..

Іноземне підприємство «Овруцький щебеневий завод Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту» засновано в 1991 р.. Статутний капітал – 6 031 000 грн. За даними АРМА, власником заводу є Гомельська міська рада (республіка Білорусь).

Підприємство розробляє родовище гранітів Камʼяна Гірка в Житомирській обл. (спецдозвіл №658 до 2036 р.). Запаси родовища станом на жовтень 2021 р. – 20 млн куб. м граніту. Видобуток в 1996-2021 рр.. – близько 7 млн куб. м (дані Публічного аудиту надрокористування). 

Раніше в АРМА повідомляли, що посадові особи підприємства шляхом обману зменшили свій грошовий статутний капітал, штучно створивши борг із виплати зарплати (власники щебеневого заводу – міськрада білоруського міста із січня 2022 року не виплачувала зарплату, заборгувавши 100 працівникам 4 млн грн). 

Джерело фото: АРМА

Актив передано в АРМА за ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 02.09.2022 у справі №296/5438/22.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ