Родовища карʼєрів UNIGRAN перейшли під контроль Марка Трабулсі

Родовища карʼєрів UNIGRAN перейшли під контроль Марка Трабулсі
Карʼєр на родовищі Коростенське (Стремигородське). Джерело: Facebook-сторінка Карʼєри України (https://www.facebook.com/ukrquarries)

В понеділок, 07 жовтня 2024 р. компанія ТОВ «Новел Пром» Марка Трабулсі остаточно стала власником чотирьох спеціальних дозволів на видобування гранітів у Житомирській обл., якими раніше володіли компанії з групи UNIGRAN.

Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на щойно оприлюднений наказ за підписом Голови Державної служби геології та надр України (Держгеонадра, ДГН) Романа Опімаха від 07.10.2024 № 460 про внесення змін до спецдозволів внаслідок відчуження (завантажити).

Відтепер ТОВ «Новел Пром» контролює:

  • Коростенське (Стремигородське) родовище – спецдозвіл № 634 (попередній надрокористувач АТ «Коростенський карʼєр»);
  • Родовище Пинязевицьке – СД № 766 (АТ «Малинський каменедробильний завод»);
  • Родовище Пинязевицьке-ІІ – СД № 1601 (ПрАТ «Пинязевицький карʼєр»);
  • Родовище Пинязевицьке-ІІ, ділянка-Північна – СД № 6136 (ПрАТ «Пинязевицький карʼєр»).

На наступний день після внесення змін до згаданих спецдозволів статутний капітал ТОВ «Новел Пром» було збільшено зі 100 грн до 115 тис. грн (YouControl).

Одноосібний власник ТОВ «Новел Пром» киянин  Марк Трабулсі участю в інших компаніях не відзначився.  Що про нового контролера гранітних родовищ кажуть в аналітичній системі YouControl, читайте за посиланням.

Раніше ми писали, що відчуження прав користування надрами намагалася оскаржити підсанкційна кіпрська компанія, і ДГН відмовилася записати ці дозволи на нового власника через недостовірні дані і борги з ренти.

Нагадаємо, із заявами про внесення змін до відчужених спецдозволів ТОВ «Новел Пром» звернулося до Держгеонадр наприкінці серпня 2024 р. після того, як права користування надрами були виведені з-під санкцій РНБО. Під час процедури відчуження директору одного з карʼєрів оголосили підозру у справі про недоплату 44,5 млн грн ренти за користування надрами (див. ухвалу суду).

Влітку 2022 р. засновник групи UNIGRAN Ігор Наумець заявляв про рейдерську атаку на групу. В травні 2023 р. до нього було застосовано санкції РНБО.

Читайте також, які 54 родовища раніше змінили користувачів на вторинному ринку спецдозволів.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ