НАК Надра України за 5 років сплатила 77 млн грн дивідендів і 750 млн грн податків

НАК Надра України за 5 років сплатила 77 млн грн дивідендів і 750 млн грн податків
Зображення асоціативне

Протягом 2019-2023 років ПрАТ «НАК «Надра України» перерахувала до державного бюджету 77 млн грн дивідендів. Також до бюджетів усіх рівнів було сплачено 750 млн грн податків. Про таке Інформаційному агентству NADRA.INFO повідомили в НАК Надра України.

«Протягом останніх п’яти років забезпечено фінансову стабільність та самоокупність Компанії незалежно від зовнішніх обставин. Незважаючи на вплив всіх негативних чинників, діяльність Компанії прибуткова. За цей період сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 750 млн. грн.  податків та зборів, з яких 77 млн. грн. дивідендів на державну частку», – заявили в компанії.

Також в НАК Надра України повідомили, що протягом 5 останніх років були погашені податкові борги дочірніх підприємств по єдиному соціальному внеску, які були накопичені у попередні роки, та частково сплачена заборгованість перед Пенсійним фондом по пільгових пенсіях.

«Не допускалось виникнення заборгованості з оплати праці. Середня заробітна плата працівників Компанії зросла удвічі і перевищує середню заробітну плату по Україні в 1,6 рази», – заявили в НАК Надра України.

Як ми вже писали раніше, в 2019-2023 рр.. ПрАТ «НАК «Надра України» та дочірні підприємства отримали від передачі в оренду нафтогазових свердловин понад 383 млн грн. Майже 67% отримано від свердловин у межах Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища. Також у НАК Надра України заявили, що почали відновлювати свердловини з фонду раніше законсервованих об’єктів (яких близько 4000 одиниць).