Чотирьом кар’єрам, шахті і водоканалу продовжено спецдозволи

Чотирьом кар’єрам, шахті і водоканалу продовжено спецдозволи

Про таке рішення йдеться в Наказі Державної служби геології та надр України №628 від 30.12.2020 р., за підписом в.о. Голови Романа Сарамаги, опублікованому на сайті Служби.

Загалом Державна служба геології та надр України продовжила дію 6 спецдозволів терміном на 20 років кожен:

№2165 – КП “Міськводоканал” Сумської Міської Ради, на видобування питних підземних вод Сумського родовища.

№2245 – ДП “Східний Гірничо-Збагачувальний Комбінат”, Смолінське родовище піску (Маловисківський район Кіровоградської області). 

№3576 – ПрАТ “Софія-Граніт”, Софіївське родовище граніту в Первомайському районі Миколаївської області.

№3848 – ДП “Закарпатський Облавтодор” ВАТ “ДАК “Автомобільні Дороги України”, Веряцьке (Королівське) родовище дацитів у Виноградівському районі Закарпатської області.

№3685 – ДП “Львіввугілля”, видобування кам’яного вугілля, поле шахти “Степова” (Львівська область).

№1291 – ТОВ “Ірша-Граніт”, Васьковицьке родовище лабрадориту в Коростенському районі Житомирської області.

Додатко до Наказу Держгеонадр №628 від 30.12.2020

Нагадаємо, 10 грудня 2020 року стало відомо, що ДП “Львіввугілля” подало до Окружного адміністративного суду міста Києва позов проти Державної служби геології та надр України. Гірники просили Суд визнати діяльність Служби протиправною і зобов’язати подовжити дію спецдозволу №3685 від 9 грудня 2005 року на видобування вугілля кам’яного по полю шахти “Степова” ДП “Львіввугілля”. В Держгеонадр звинувачення ДП “Львіввугілля” спростовували, і заявляли, що  зауваження Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів щодо продовження строку дії дозволів, передбачені урядовим Порядком надання спеціальних дозволів на користування надрами, є обов’язковими для врахування під час прийняття рішень щодо продовження строку дії дозволів.

Ілюстрація – стопкадр сюжету за квітень 2018 року