Укрзалізниці поновлено дію двох спецдозволів на користування надрами

Укрзалізниці поновлено дію двох спецдозволів на користування надрами

Державна служба геології та надр України ухвалила рішення поновити дію двох спецдозволів АТ “Укрзалізниця” у Волинській області

Наказ №41 від 15.01.2021 підписав Голова Держгеонадр Роман Опімах.

Поновлено дію таких спецдозволів:

№4662 – на видобування піску з родовища “Радошинське” (Волинська область), дійсний до 20.06.2035;

№5941 – на видобування вод питних і технічних з родовища “Ковельське”, ділянка “Ковельська 2” (Волинська обл.), дійсний до 20.05.2034.

Нагадаємо, в листопаді 2020 р. голова правління АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак заявив, що компанія планує до кінця 2020 р. проаналізувати діяльність всіх кар’єрів Укрзалізниці і ухвалили рішення щодо їх приватизації.

“Після закінчення аналізу ми дійсно розіб’ємо всі кар’єри на три категорії. Ті, які збиткові, неприбуткові, і розробка яких не є доцільною – вони будуть пропонуватися до приватизації, до продажу. Ті, які забезпечують нашу діяльність, тому що ми теж будуємо, будуть і далі працювати. І буде середня категорія, яка буде якраз розподілятися – до тих, які на продаж, чи до тих, які до експлуатації. До кінця року ми закінчимо цей аналіз і визначимося з конкретними кар’єрами”, – заявив Володимир Жмак.

Він також заявив, що станом на листопад 2020 р. керівництво Укрзалізниці не мало наміру ліквідовувати філію Центр управління промисловістю. 

“ЦУП залишається підрозділом компанії, на балансі нього якраз і знаходяться всі кар’єри”, – заявив Володимир Жмак, відповідаючи на запитання про можливу ліквідацію ЦУП, яку раніше обговорювали в УЗ.

Фото асоціативне. Автор Олександр Горбенко. Джерело: https://www.facebook.com/ukrquarries/posts/269686647790795.