2 тонни бурштину – з молотка

2 тонни бурштину – з молотка

В Луцьку пройде відкритий аукціон з продажу бурштину, видобутого комунальним підприємством

Останньої зимової п’ятниці в Луцьку відбудеться відкритий аукціон з продажу бурштину, повідомляється на офіційній сторінці Волинської обласної ради в мережі Facebook. 

Для участі в торгах необхідно обов’язково пройти реєстрацію (за посиланням: https://vpr-ua.com/), зазначивши кількість та фракцію, які зацікавили, для організації лоту. Компанії або особи, які не зареєструються на сайті до участі в аукціоні не допускаються. 

Все каміння – легально видобуло комунальне підприємство“Волиньприродресурс” Волинської облради .

Це вже третій аукціон з продажу бурштину-сирцю, видобутого КП “Волиньприродресурс”. Перший відбувся 16.10.2021. За результатами торгів продали 627 кг 4 г бурштину на загальну суму 21 млн 650 тис. грн, або 763 тис. 675 доларів. Всього було виставлено на торги 1 тонну 84 кг сонячного каменю. Участь в публічних торгах взяли компанії та фізичні особи, які попередньо реєструвалися і робили заявки. Окремі учасники були присутні в сесійній залі, де  проводився аукціон, а інші – дистанційно за посередництвом відеоконференції.

Другий аукціон провели 27.11.2021. За результатами торгів продали 238 кг 881 г бурштину на загальну суму  4 млн 285 тис. 822 грн, або 150 тис. 696 доларів. Всього було виставлено на торги майже тонну  сонячного каменю. Участь в публічних торгах взяли компанії та фізичні особи, які попередньо реєструвалися і робили заявки. Окремі учасники були присутні в сесійній залі, де  проводився аукціон, а інші – дистанційно за посередництвом відеоконференції. Всього зареєструвалося 55 учасників.

Третій аукціон відбудеться в п’ятницю, 26.02.2021 о 14:00, за адресою місто Луцьк, Київський майдан, 9, в сесійній залі Волинської обласної ради. Організатори просять бажаючих взяти участь в торгах реєструватися на сайті КП “Волиньприродресурс” не пізніше 12-00, за дві години до початку торгів. Аукціон буде транслюватись у прямому ефірі на сайті підприємства з можливістю дистанційної участі у торгах для зареєстрованих учасників.

На сайті Волинської обласної ради повідомляється, що КП “Волиньприродресурс” Волинської обласної ради створене у 2016 році  з ініціативи тодішнього голови облради Ігоря Палиці. В 2017 році підприємство отримало 4 спецдозволи на видобування бурштину (площею 52 тис. га) , а також спецдозволи на видобування торфу та міді. 

Читайте також: ДП “Укрбурштин знову банкрутять

Читайте також: В компанії “Райт Солюшн” з Олевська (Житомирська обл.) розповіли про результати видобування бурштину в 2019-2020 рр..