Хто розроблятиме нові кар’єри в Тернопільській області?

Хто розроблятиме нові кар’єри в Тернопільській області?

Отримано спецдозвіл на видобування вапняку. Очікується – на геологічне вивчення піску

22.03.2021 Державна служба геології та надр України видала спецдозвіл №6484 на видобування вапняків, придатних для виробництва вапна будівельного та вапнякового борошна родовища “Торське”.

Термін – 20 років. 

Площа дії спецдозволу 4,4 га.

Орієнтовна геолокація тут.

Запаси станом на 01.01.2020: Сировина карбонатна для виробництва вапна А+В+С1 – 792 тис. т. Сировина карбонатна для вапнування кислих грунтів А+В+С1 – 844 тис. т.

Річна продуктивність кар’єру, згідно з розрахунками, становить 20,0 тис. м3.

Відповідно до Програми робіт з видобування вапняків Торського родовища, початок видобування заплановано на І кв. 2023 р., а вихід на проектну потужність – з 2024 р.

Власник спецдозволу – ПП “Дари Землі”. Співзасновник цієї компанії Андрій Барчук є одноосібним власником ТОВ “Автомагістраль-Захід”. ТОВ “Автомагістраль-Захід” спеціалізується на роботах у сфері асфальтування. “Проводимо капітальний та поточний ремонт доріг державної та приватної форми власності. Проводимо роботи згідно всіх норм і технологічних вимог будівництва. Працюємо у Тернопільській та Чернівецькій областях. Маємо всю необхідну техніку та власний асфальтний завод”, – йдеться на сайті компанії.

Інший співзасновник ПП “Дари Землі” Володимир Конет є засновником ПП “Лайм і Ко”. Інформація про спецдозволи на користування надрами ПП “Лайм і Ко” в базі даних ДНВП “Геоінформ України” відсутня. В 2020 р. підприємство двічі зверталося до Держгеонадр з заявами про отримання спецдозволу на ділянку “Мишківська” (Тернопільська обл.). В грудні 2020 р. цю ділянку було включено до Переліку ділянок надр місцевого значення, спеціальні дозволи на користування якими пропонується надати у користування. І 12.01.2021 наказом №10 Держгеонадр розпорядилася видати ПП “Лайм і Ко” спецдозвіл на геологічне вивчення пісків на ділянці “Мишківська” терміном на 3 роки. Аналогічний спецдозвіл ПП “Лайм і Ко” отримувало в 2008 р. за Наказом Міністерства охорони навколишнього природнього середовища України.

Довідково: За даними ДНВП “Геоінформ України”, на території Тернопільської області діють 22 вапнякові спецдозволи, з них 21 на видобування і 1 – на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою. Водночас, за даними Української Асоціації Вапняної Промисловості, фактичне видобування вапняку здійснюється в 11 кар’єрах.

 

Читайте також: Граніт, бурштин, торф, вода, каолін – хто переміг в аукціонах Держгеонадр?

Читайте також: Наевакуювали? Київська компанія-евакуатор купила потужний гранітний карєр

Читайте також: Бурштиновий рок: компанія Войцеха Бальчуна видобуває коштовне каміння в Україні

Читайте також: Не потрібно нікому давати хабарів  переможець про аукціони Держгеонадр

 

Джерело фото: https://avtomagistral-west.com/