Трьом карʼєрам поновили спецдозволи

Трьом карʼєрам поновили спецдозволи
Рокитнянський спецкарʼєр

Державна служба геології та надр України поновила дію спецдозволів трьом карʼєрам. Повідомляє NADRA.info із посиланням на наказ Держгеонадр від 24.05.2022 № 162.

ТДВ «Рокитнянський спецкарʼєр» поновлено дію спецдозволу №674 на видобування граніту родовища Синявське в Київській області.

ПрАТ «Богуславський карʼєр» – №732 на видобування граніту ділянки Дешки родовища Богуславське в Київській області.

Обидва спецдозволи були зупинені в лютому 2022 р. «у зв’язку з надходженням подання Державної екологічної інспекції України». 

ТДВ “Рокитнянський спецкарʼєр” засновано в 1995 р. (тут і далі анкетні дані – YouControl). Статутний капітал 2 275 522 грн. Реєстрація – смт Рокитне, Київська обл.. Кінцеві бенефіціарні власники Юрій Біжан і Олександр Гончаренко. Керівник – Борис Степура. Компанія володіє єдиним дійсним спецдозволом №674 на видобування граніту родовища Синявське, до 2036 р..

ПрАТ “Богуславський кар’єр” засновано в 1996 р.. Статутний капітал 1 440 126,00 грн. Реєстрація – с. Тептіївка, Богуславський р-н, Київська обл.. Крупними пакетами акцій компанії володіють Кадісов СергійМинко АндрійБіжан ЮрійВеличко ПетроОпанасенко Юрій. Керівник – Борис Степура. Компанія володіє єдиним дійсним спецдозволом №732 на видобування граніту родовища Богуславське, до 2036 р..

Також було поновлено спецдозвіл ТОВ «Агробудсервіс» – №246 на видобування піску родовища Південно-Тростянецьке у Львівській області. В березні 2021 року на карʼєрі Агробудсервісу загинув екскаваторник – внаслідок зсуву ґрунту. Пізніше зʼясувалося, що обʼєкт працював без погодження плану розвитку гірничих робіт з Державною службою з питань праці, при чому раніше інспектори держпраці виявляли в роботі підприємства десятки порушень, які своєчасно не усувалися. 

В березні 2021 року на карʼєрі Агробудсервісу стався зсув ґрунту – загинув екскаваторник

ТзОВ “Агробудсервіс” засноване в 1993 р. Статутний капітал 807 802 грн.  Засновники компанії: ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” і ТОВ “Ефе Бетон” (50/50%). Власник Четінджевіз Онур (Туреччина). Четінджевіз Онур також є власником ТОВ “Юнашківський гранкар’єр” (видобування мігматиту у Вінницькій обл.) і ТОВ «Спис Україна» (володіє 4 спецдозволами, планує зайти на родовище графіту і цікавилося покладами залізних руд).