Торги будуть: Марʼянську ділянку вапняків розіграють на аукціоні

Торги будуть: Марʼянську ділянку вапняків розіграють на аукціоні
Зображення асоціативне

Дату торгів ще не призначили

Спецдозвіл на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою ділянки вапняків Марʼянська (Дніпропетровська обл., Криворізький р-н) виставлять на аукціон. Повідомляє NADRA.info із посиланням на інформацію Державної служби геології та надр України. Продаж спецдозволу на торгах у травні погодило Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів (лист від 17.05.2022 № 59-МД/1-22). 

Марʼянську ділянку вапняків на аукціон номінували дві компанії – ТОВ «Біг Мані» і ТОВ «ЮМДЖИ Агромін». Обидві заяви надійшли у січні 2022 р., але оскільки заяву ТОВ «Біг Мані» було подано на кілька днів раніше, саме на її підставі буде проведено аукціон. 

ТОВ «Біг Мані» засновано в березні 2020 р.. Статутний капітал 3 000 грн. Реєстрація – Київ. Учасники – Василь Рилєєв, Ігор Галак, Володимир Ситнік. Директор – Василь Рилєєв. 

Коли буде проведено аукціон – невідомо. Станом на 21.06.2022 про призначення дати не повідомлялося, інформація в електронній системі ДП «Прозорро.Продажі» відсутня.

В грудні ділянка вапняків місцевого значення Марʼянська потрапила до Переліку ділянок надр місцевого значення, спецдозволи на які заявники можуть отримати без аукціону. Заявник – ТОВ «Марʼянський карʼєр» – міг би отримати спецдозвіл за початковою ціною, якби на Марʼянську ділянку не претендували інші інвестори.

Зрештою заяви на отримання спецдозволу на Марʼянську подали девʼять компаній. Відтак зважаючи на попит, Голова Держгеонадр Роман Опімах заявив про доцільність аукціону. Згодом у Службі підтвердили намір виставити спецдозвіл на ділянку Марʼянську на торги. 

Нагадаємо, 01.06.2022 Держгеонадр оголосила черговий перелік із одинадцяти ділянок надр місцевого значення, спеціальні дозволи на користування якими пропонується надати у користування. До переліку потрапили дві ділянки вапняків у Івано-Франківській області (Гарасимівська-2 за початковою ціною 127 тис. грн і Кремидівська – за 50,4 тис. грн). Також до переліку увійшло Ново-Українське родовище піску в Київській області, в акваторії річки Дніпро (за 19,2 млн грн). Якщо до 30.06.2022 ніхто не зацікавиться цими ділянками, їх продадуть первісним заявникам за початковими цінами:

  • По ділянку вапняку Кремидівську до Служби звернулося ТОВ «Галицький вапняковий карʼєр».
  • По Гарасимівську-2 – ТОВ «Максимум-ІФ».
  • По Ново-Українське родовище піску – ПрАТ «Київський річковий порт».

Станом на 21.06.2022 інформація про заявки на ці ділянки надр від інших інвесторів (крім згаданих вище первісних заявників) на сайті Держгеонадр відсутня.