VESCO відновила постачання продукції до Іспанії, Італії та Туреччини

VESCO відновила постачання продукції до Іспанії, Італії та Туреччини
У серпні 2022 року в групі заявили про відновлення постачання продукції до Іспанії, Італії та Туреччини

Новини компаній

Перший корабель із 17 тис. тонн української глини 15 серпня прибув в порт Castellon (Іспанія)

Група компаній VESCO відновила експорт глини. Повідомляє NADRA.info із посиланням на реліз групи.

«Початок повномасштабної війни з боку росії призвів до чисельних жертв серед мирного населення, руйнування цивільної інфраструктури та обриву логістичних зв’язків, в наслідок блокування українських портів. Підрив української економіки й наразі лишається однією з цілей країни-агресора. У цій ситуації, максимально швидка перебудова операційних процесів, пошук нових шляхів поставок, підтримка або відновлення роботи кожного підприємства, що знаходиться на підконтрольній Україні території, є важливою складовою перемоги на економічному фронті. Всього на кілька місяців група компаній VESCO призупинила видобуток, здійснюючи евакуацію людей і частини техніки», – йдеться в повідомленні VESCO.

«Шоковий стан перших тижнів війни швидко змінився розумінням необхідності пошуку і побудови нових логістичних каналів. Накопичених запасів, навіть з врахуванням тимчасового призупинення роботи підприємства, було достатьо. Найважливішим завданням було забезпечити можливість відвантаження, – коментує Директор з продажів VESCO Дмитро Косторніченко. – Маємо результат, відвантаження на зовнішні ринки відновлене! На даний момент ми вийшли на об’єм відвантаження в 100 тис тон на місяць і плануємо розширювати ті канали, які нам вдалось налагодити. Перші, з початку війни, 17 тис тон української глини вже в Іспанії».

На даний момент підприємство відновило роботу і вже досягло обсягу виробництва, який є співставним із поточними можливими об’ємами відвантаження.

VESCO є експортоорієнтованим підприємством. Більше 80% глин VESCO реалізовується на зовнішніх ринках, забезпечуючи надходження до країни валютної виручки, сплату податків і збереження максимально можливої кількості робочих місць.

Довідка NADRA.info: група підприємств VESCO є портфельною компанією UMG Investments, що входить до найбільшої інвестиційної групи України SCM. Кінцевий бенефіціарний власник – Ахметов Рінат. Керівник – Цимарман Євгеній. В групу компаній VESCO входять 5 компаній, які володіють 12 спецдозволами на користування надрами, і до повномасштабної війни РФ проти України видобували понад 3 млн т глини на рік:

  • ПрАТ ВЕСКО (засновано в 1967 р.)
  • ПрАТ «Дружківське рудоуправління» (1961 р.)
  • ПрАТ «Огнеупорнеруд» (1996 р.)
  • АТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» (1959 р.)
  • ТОВ «ЮМДЖИ ІНВЕСТ» (2013 р.)
В кар’єрі VESCO. Осінь 2021 р.

ПрАТ ВЕСКО володіє спецдозволами на видобування вогнетривкої глини родовищ Андріївське, Покровське, Костянтинівське, Донське.

ПрАТ «Дружківське рудоуправління» – на видобування піску родовища Бантишівське, і вогнетривких глин родовищ Новорайське, Андріївське, Торське.

АТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» має право видобувати пісок і вогнетривку глину родовища Часов-Ярське.

ПрАТ «Огнеупорнеруд» має один дійсний спецдозвіл на видобування глини вогнетривкої родовища Октябрське.

ТОВ «ЮМДЖИ ІНВЕСТ» має один дійсний спецдозвіл на видобування глини вогнетривкої родовища “Победа” (саме так називається родовище відповідно до спецдозволу). Про початок розробки нового карʼєра на цьому родовища NADRA.info писали у вересні 2021 р.