“Победа” VESCO. Група почала розробку 17-го кар’єра

“Победа” VESCO. Група почала розробку 17-го кар’єра
Перший символічний ківш глини з майбутнього кар'єру

Група VESCO розпочала розробку нового кар’єра – на родовищі вогнетривкої глини “Победа” (саме так називається родовище, відповідно до спецдозволу на користування надрами – прим.).

В очікуванні роботи

Урочисте відкриття гірничого об’єкту і виймання символічного першого ківшу глини відбулося в п’ятницю, 17.09.2021.

Традиції мають значення

Кар’єр розробляється на території Шаховської об’єднаної територіальної громади в Покровському районі Донецької області. Для групи компаній VESCO новий кар’єр став 17-тим.  Геолокація майбутнього кар’єра тут. Відео з відкриття: https://www.youtube.com/watch?v=MDkbd_CtnX0. 

“Це дуже важлива подія, і дуже своєчасна. Важлива і своєчасна з двох основних причин – передусім, Ви знаєте, що після досить складного 2020 року вся світова економіка зараз на великому підйомі, і , підбиваючи ті результати, яких ми досягнули на сьогодні і зазираючи до кінця року, ми розуміємо, що група підприємств VESCO в цьому році виконає просто безпрецедентні обсяги, рекордні за всю історію існування наших підприємств. Новий кар’єр робить нас більш гнучкими і більш адаптивними. Ми дуже швидко зможемо адаптуватися під вимоги наших клієнтів. Тому що завдяки цьому кар’єру у нас додаються напівфабрикати нового сортового складу. І ми знаємо, що маючи таку кількість кар’єрів, маючи синергію між усіма кар’єрами, ми дуже гнучко підлаштовуємося під вимоги клієнтів, і раціонально використовуємо всі наші корисні копалини. Кожен такий кар’єр, кожен виробничий об’єкт – додає робочі місця. Чи напряму, чи опосередковано через підрядні організації – це все рівно створення робочих місць. Це податки, які ми платимо у всі бюджети”, – заявив генеральний директор VESCO  Євгеній Цимарман.

Євгеній Цимарман: “Маючи синергію між усіма кар’єрами, ми дуже гнучко підлаштовуємося під вимоги клієнтів, і раціонально використовуємо всі наші корисні копалини”

Відпрацювати новий кар’єр планують за 2-3 роки. В компанії кажуть, що обсяг видобутої глини складе понад 860 тис. тон. Задля мінімізації впливу на екологію, коли кар’єр відпрацюють, проведуть рекультивацію земель, порушених гірничими роботами. Землі буде відновлено під ліс і пашню (як у VESCO рекультивують землі, NADRA.info писали тут – прим.).

“Для громади це доходи нові. Це для громади чудово. Нам VESCO допомагає, ми з ними спілкуємося, співпрацюємо. Питання, які не можемо самі вирішити – вирішуємо з ними”, – заявила Голова Шахівської ОТГ Валентина Середа.

Довідково: VESCO – група підприємств, що входять до глиновидобувного напрямку UMG Investments. 100% акцій групи володіє VESCO Limited. Акціонером компанії є компанія SCM, що бере участь в управлінні глиновидобувними підприємствами через представників UMG Investments, що входять в склад наглядової ради VESCO.  Кінцевий бенефіціарний власник – Ахметов Рінат. Керівник – Цимарман Євгеній. В групу компаній VESCO входять 5 компаній, які володіють 12 спецдозволами на користування надрами, і видобувають понад 3 млн т глини на рік:

  • ПрАТ ВЕСКО (засновано в 1967 р.)

  • ПрАТ “Дружківське рудоуправління” (1961 р.)

  • ПрАТ “Огнеупорнеруд” (1996 р.)

  • АТ “Часівоярський вогнетривкий комбінат” (1959 р.)

  • ТОВ “ЮМДЖИ ІНВЕСТ” (2013 р.)

Діючий кар’єр VESCO

 

ПрАТ ВЕСКО володіє наступними дійсними спецдозволами на користування надрами (дані ДНВП “Геоінформ України”, уточнені в VESCO):

  • №197 – видобування глини вогнетривкої родовища Андріївське
  • №5891 – видобування глини вогнетривкої родовища Покровське
  • №6180 – видобування глини вогнетривкої родовища Костянтинівське
  • №6409 – видобування глини вогнетривкої родовища Донське 
В діючому кар’єрі VESCO

ПрАТ “Дружківське рудоуправління” володіє дійсними спецдозволами: 

  • №368 – видобування піску родовища Бантишівське
  • №369 – видобування глини вогнетривкої родовища Новорайське
  • №5840 – видобування глини вогнетривкої родовища Андріївське 
  • №6404 – видобування глини вогнетривкої родовища Торське

АТ “Часівоярський вогнетривкий комбінат” володіє дійсними спецдозволами:

  • №742 – видобування піску родовища Часов-Ярське
  • №2904 – видобування глини вогнетривкої родовища Часів-Ярське

ПрАТ “Огнеупорнеруд” має єдиний дійсний спецдозвіл:

  • №840 – видобування глини вогнетривкої родовища Октябрське

ТОВ “ЮМДЖИ ІНВЕСТ” має єдиний дійсний спецдозвіл:

  • №6157 – видобування глини вогнетривкої родовища “Победа”

 

В лабораторії VESCO: зразки глини відправляються на аналіз

VESCO володіє власною лабораторією, завдяки якій аналізує якісний склад понад 60 видів напівфабрикатів задля виготовлення понад 20 марок готової продукції, яка експортується до більше ніж 25 країн світу. Постійно на сладах компанії – 900+ тис. т готової продукції. Власний вагонний парк групи складає 375 напіввагонів. 

 

Читайте також: Concorde Capital: $20 млн на бурштині

Читайте також: Нові спецдозволи для ONUR і карколомна ставка за лот на Житомирщині

Читайте також: Держгеонадр перевірить півсотні кар’єрів, зокрема Укрзалізниці

Читайте також: Без торгу: спецдозволи на граніт і габро пішли за 1/10 стартової ціни

Читайте також: Власники спецдозволів – проти Президента: надрокористувачі масово оскаржують санкції РНБО